| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Warmond in het teken van textiel

Cultuur Warmond

Warmond • Warmond staat in het teken van textiel. Op zondag 18 juni is van 11.00 tot 16.00 uur ook de jaarlijkse textielmarkt op het pleintje bij de Pomp.

Er zijn dit jaar 60 kramen met een breed aanbod aan textiele materialen en producten. Materialen om zelf te vilten, breien, quilten en borduren. Van bijzondere vezels, wol en garens, (quilt)stoffen, handgeverfde stoffen, Afrikaanse stoffen en interieurtextiel tot schapenvachten en mixed media materialen. Daarnaast ook handgemaakte kleding, shawls, hoeden, tassen, quilts, viltwerk, sieraden, speelgoed, borduurwerk, textielcollages en textieldesign. Er zijn demonstraties van onder meer spinnen, weven, vilten, quilten, zijde schilderen, ecoprints en indigo verven. Meer informatie op www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl.

Tentoonstelling

Vanaf 15 juni is in Galerie de Pomp de tentoonstelling met als thema 'Textiel' te zien. Deelnemende exposanten in Galerie de Pomp zijn Coby Bus (textiel zeefdrukkaarten), Anna Rotteveel (couture), Josien Eulderink (objecten), Jaap de Mink (bedrukte T-shirts), Iris Rijntjes (stoffen sieraden), Hannie Schouten (handgemaakte hoeden), Willy Jager (weefwerk), Margot van Leeuwen (viltwerk) en Cora Clements (halssieraden).

Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38) is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.galeriedepomp.nl.

Uit de krant