Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Regio

Tentoonstelling Dutch Design

  Cultuur

regio • In Kasteel Keukenhof is tot en met 3 september de tentoonstelling 'In Vorm - Kasteel Keukenhof designed' te zien.

Deze refereert aan het thema Dutch Design van de bloemententoonstelling Keukenhof 2017 en geeft een zomers vervolg aan dit thema. Geïntegreerd in het historische 19e-eeuwse interieur van het kasteel wordt glaswerk, porselein, meubilair en haute couture van ontwerpers en kunstenaars gepresenteerd die tot Dutch Design (ca. 1980 tot heden) worden gerekend. Zo is er werk te zien van Victor en Rolf, Studio Job, Hella Jongerius, Hans van Bentem en Klaas Kuiken.

In Vorm toont bruiklenen van het Gemeentemuseum Den Haag, het Lisser Art Museum, particuliere collecties en van de vormgevers zelf, zoals de beroemde 'Hakjesklompen' van Victor & Rolf met Delfts blauw en 'Heaven', een kristallen bed van de Nederlandse kunstenaar Hans van Bentem.

Kasteel Keukenhof is een landhuis uit de 17e eeuw, in de 19e eeuw verbouwd tot kasteel en nog geheel ingericht alsof de laatste particulier eigenaar er nog woont. De tentoonstellingen in het kasteel sluiten daarom ook altijd aan bij het interieur en de sfeer van het gebouw waarin de 19e en de vroege 20e eeuw de boventoon voeren. Een privécollectie met schilderijen uit de 17e, 18e en 19e eeuw is gedurende In Vorm ook te zien.

De tentoonstelling in Kasteel Keukenhof (adres: Keukenhof 1) is door middel van rondleidingen te zien.

Meer berichten