Logo deteylinger.nl
Marijke Renes exposeert met werk in gemengde technieken. | Foto: pr.
Marijke Renes exposeert met werk in gemengde technieken. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Harmonie en schoonheid in Het Oude Raadhuis

  Cultuur

Warmond • Bep de Meijer Overweg en Marijke Renes exposeren van woensdag 19 juli tot en met zondag 20 augustus in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 22 juli om 16.00 uur.

Bep de Meijer Overweg (1955) exposeert met keramische beelden. In haar onderwerpen voelt ze zich het meest verbonden met menselijke figuren; het weergeven van innerlijke rust en het karakter. Ze werkt graag puur en organisch, bedekt niet met glazuren waardoor het materiaalgebruik zichtbaar blijft, minieme kleuraccenten maken het werk af. In de expositie in het Oude Raadhuis toont ze haar nieuwste werk waarin ze de uitdaging is aangegaan alle tekens van de dierenriem uit te beelden.

Marijke Renes exposeert met werk in gemengde techniek. Ze maakt gebruik van verschillende soorten materialen, waaraan zij door toevoeging van onder andere acrylverf, lijm, zand, krijt, O.I. inkt, metaal, textiel en papier een nieuwe verrassende betekenis geeft. Het is haar streven om het gekozen materiaal zodanig te ordenen, samen te voegen en te bewerken, dat er een nieuwe eenheid ontstaat: beelden van harmonie, schoonheid en poëzie. Voor deze tentoonstelling heeft zij een keuze gemaakt uit diverse series.

De galerie aan de Dorpsstraat is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten