Afbeelding
Foto: pt

Nieuw seizoen volksuni start met open dagen

Cultuur Regio

Regio • Het nieuwe cursusseizoen van de Volksuniversiteit Lisse (Vuursteeglaan 9) staat voor de deur. Woensdag 30 en donderdag 31 augustus zijn twee open avonden gepland van 19.00 tot 20.30 uur.

Medewerkers en vele docenten zijn dan aanwezig om informatie te verstrekken. Het is op die avonden mogelijk om meer te weten te komen over de inhoud van de cursussen en kennis te maken met de betreffende docenten. Dat geldt niet voor alle docenten. Soms zijn docenten verhinderd omdat zij nog met vakantie zijn. Op www.volksuniversiteit-lisse.nl staat vermeld welke docenten op welke avonden aanwezig zijn.

Nederlands voor anderstaligen

Er is een aparte open avond voor de cursussen Nederlands voor anderstaligen. Deze staat gepland op 7 september (19.00 -20.30 uur). Medewerkers zijn dan aanwezig om te helpen bij het maken van een keuze.

Japans, Arabisch en botanisch tekenen

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om weer een aantrekkelijk aanbod samen te stellen. Het gehele pakket bestaat uit ongeveer 180 cursussen, verdeeld over een breed scala aan onderwerpen.

De meeste cursussen starten in de eerste weken van oktober. Traditioneel vormen de talen (waaronder dit jaar voor het eerst Arabisch en Japans) en de creatieve vakken de hoofdmoot van het aanbod. Ikebana en Botanisch tekenen zijn o.a. nieuwe mogelijkheden op dit laatste gebied. In de hobbysfeer zijn o.a. de fotocursussen vernieuwd én is er een kans voor de fijnproevers onder ons: voor het eerst bij de Volksuniversiteit Lisse een cursus Wijnproeverij.

Uit de krant

Uit de krant