Logo deteylinger.nl
Ineke Laroo en Joep Derksen (m), respectievelijk secretaris en voorzitter van de Stichting Vrienden van het Overbosch, krijgen de Teylinger Prijs uit handen van jurylid Dion Piket (r). | Foto: MV
Ineke Laroo en Joep Derksen (m), respectievelijk secretaris en voorzitter van de Stichting Vrienden van het Overbosch, krijgen de Teylinger Prijs uit handen van jurylid Dion Piket (r). | Foto: MV
Voorhout

Kunst voor kids in 't Overbosch wint Teylinger Prijs

  Cultuur

Voorhout • Kunst in 't Overbosch / Kunst voor Kids is winnaar van de tweede Teylinger Prijs voor vrijwilligersprojecten. De concurrentie van vijf andere aangemelde initiatieven was erg groot. Niettemin bleek de jury unaniem in het oordeel dat de Overbosch-projecten het meest voldoen aan de criteria die voor deze prijs gelden. Aan de prijs is een bedrag van 250 euro verbonden. Hij is door gemeenteraadslid Dion Piket (Trilokaal) op zondag 20 augustus in het Overbosch uitgereikt.

Voor Kunst in 't Overbosch komen jaarlijks tientallen kunstenaars naar dit Voorhoutse oerbos om daar kunst te maken. Dat zijn allerlei vormen van beeldende kunst, maar bijvoorbeeld ook theater en poëzie. Voor bezoekers is de toegang gratis. Dat is mogelijk doordat de kunstenaars geen vergoeding krijgen en door de inzet van heel veel vrijwilligers. Uit die laatste groep hielpen velen op zondag mee om kinderen hun 'kunst voor kids' te laten maken. Ook voor de kinderen is deelname gratis. Dit gecombineerde project bestaat nu vijf jaar.

Verbinding natuur en cultuur

De jury roemt de originele en creatieve manier waarop Kunst in 't Overbosch / Kunst voor Kids van meerwaarde is voor de Teylinger samenleving. De actieve verbinding van cultuur en natuur, oud en jong, en van mensen die iets creëren met mensen die daarvan komen genieten heeft de jury zeer kunnen bekoren. Ook de samenwerking met de scouting en de Oranjevereniging Voorhout vormen een pre. De inzet van tientallen vrijwilligers, het feit dat de kunstenaars gratis meewerken en het bereik van vele honderden Voorhouters zijn ook waardevolle pluspunten, vindt de jury. Het is tegelijk een manier om Voorhouters kennis te laten maken met het bijzondere stukje bos in hun buurt.

De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan een groep vrijwilligers of een vereniging met een goed lokaal project of initiatief. Voorwaarde is dat het project meerwaarde heeft voor de Teylinger samenleving. De beoordeling gebeurt op grond van criteria voor verbinding, passie en het onderscheidend zijn. Iedereen kan hele jaar door een project of activiteit nomineren.

Nomineren tot 31 oktober

Eens per vier maanden wijst een onafhankelijke jury een winnaar van de Teylinger Prijs aan. Tot en met 31 oktober kunnen nominaties voor de prijsuitreiking in november worden aangeleverd.
Nomineren kan via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje Vrijwilligers; nomineer uw vrijwilligersinitiatief.

In december wordt uit de drie winnaars van afgelopen jaar een project gekozen dat in dat jaar als het waardevolst wordt beoordeeld.


 

Meer berichten