Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Nieuwe werken in Galerie de Pomp

  Cultuur

Warmond • Zeven exposanten tonen vanaf 24 augustus tot en met 27 september hun werk in Galerie de Pomp. De opening van deze tentoonstelling is op zaterdag 26 augustus. Daar vertellen de exposanten zelf iets over hun werk en is de muzikale ondersteuning door Pit Nermans met sambaliste Oosterse muziek en René op dharba.

Inspiratie haalt Ivet Thunnissen uit de tuin, haar katten, leerlingen, reizen en de zee. Zij maakt krabbeltjes/schetsen en soms kleurproefjes in een schetsboekje. Het werk moet 'terugkijken', rond en aaibaar zijn. Inspiratiebron voor de keramiek vissen zijn de haringen die zij zag bij de haringrokerijen op Bornholm.

De geboren Amsterdamse kunstenares Mary Willemsen heeft in 2001, na zestien jaar als stewardess over de wereld te hebben gevlogen, gekozen voor de beeldende kunst. Mary heeft zich gespecialiseerd in spirituele, figuratieve en abstracte schilderijen van zowel olie- als acrylverf.

Margriet Blom maakt keramiek met als thema 'ontluiken'.

Fenny Geyssen gebruikt bijzondere schildertechnieken op basis van zelfgemaakt verf.

Corrie Korver maakte 50 jaar geleden haar eerste beeld in klei. Om haar heen ziet zij het vormen- en lijnenspel en speelt zij het spel mee.

Lidwien Warnau werkt met keramiek.

Elly Heemskerk woont en werkt in Roelofarendsveen. Het gevoel van samenwerking met het materiaal klei geeft haar veel voldoening. De werken zijn voornamelijk figuratief, maar het kan ook zomaar dat er een uitstapje gemaakt wordt naar het abstracte. In de kelder is gebruikskeramiek te zien. In de voorkamer werk in stock.

Galerie De Pomp in de Dorpsstraat is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten