Logo deteylinger.nl
Regio

Onthulling muurgedicht Wolkers

  Cultuur

Op 26 oktober vanaf 17.00 uur is de openbare onthulling van het muurgedicht van Jan Wolkers door zijn weduwe Karina.

In korte tijd is het bestuur van Cultuurfonds Oegstgeest, samen met een daartoe opgericht actiecomité, erin geslaagd het plan voor het muurgedicht in de Deutzstraat te realiseren. Het project werd opvallend hartelijk ondersteund door particuliere schenkers en spontane gevers, fondsen en sponsors, waaronder de gemeente Oegstgeest.

Ben Walenkamp en Jan Willem Bruins van de Stichting Tegen-beeld hebben voor de eerder nog vlekkerige, brede muur tegenover Wolkers' geboortehuis een prachtig ontwerp gemaakt en uitgevoerd. Architect Marcel van Dijk, die uitkijkt op de blinde muur, zette zich enthousiast in voor de bijzondere behandeling ervan en dankzij Van der Nat Glas- en Schilderwerken, Leiderdorp, Huurmaat en ProCoating zijn de voorbereidingen daartoe belangeloos uitgevoerd.
Het gekozen gedicht De Herinnering en de plek aan de Deutzstraat, maken Jan Wolkers onuitwisbaar in het collectieve geheugen van zijn geboortedorp. Zijn leven is er op de dag van de onthulling precies 92 jaar geleden begonnen. Oegstgeest is trots op de beroemde schrijver die Oegstgeest op de kaart zette met zijn veel gelezen roman Terug naar Oegstgeest.

Met muziek door BINK, winnaar van de Cultuurprijs Oegstgeest 2016 en Chris Schollaardt (techniek), toelichtingen door Jos Roeffen en Onno Blom, met Karina Wolkers als onthuller, én een drankje na afloop in De Gouwe, wordt het een herinnering om nooit te vergeten.

Meer berichten