Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Begraafplaats komt tot leven in dorpsnovelle Herman van Amsterdam

  Cultuur

Sassenheim • Auteur Herman van Amsterdam werkte vier seizoenen als vrijwilliger op de dodenakker en in de pastorietuin van de Pancratiuskerk in Sassenheim. Hij schreef er een lijvige dorpsnovelle over. Daarin is ook een rol weggelegd voor een spraakmakende Zweedse slechtvalk die sedert enkele jaren in de toren van de kerk huist.

De auteur, geboren en getogen in de Bollenstreek, brengt met zijn gedetailleerde observaties de begraafplaats op een opmerkelijke wijze tot leven. Hij verbindt gebeurtenissen en voorvallen op de begraafplaats met zowel zijn eigen verleden als dat van de streek waarin hij opgroeide.

Bootvluchtelingen

Zo schrijft Van Amsterdam onder meer over zijn hechte band met een non, de bootvluchtelingen die hij op de begraafplaats introduceerde, de reis die de grafstenen van zijn ouders maakte, een onverwachte invasie van lieveheersbeestjes, de voortdurende strijd met het onkruid, de narcissenfluisteraar en het kleurrijke tuinteam waar hij deel van uitmaakt.

Half november verkrijgbaar

De novelle 'Onder het oog van de slechtvalk' telt 256 pagina's en is een uitgave van Lokaal Boek. Het boek is vanaf halverwege november verkrijgbaar en kost 17,50 euro. ISBN 978-90-74707-00-8. Meer informatie op www.lokaalboek.nl.

Meer berichten