Logo deteylinger.nl
Taalvirtuoos Wim Daniëls opent de Kunstweek met een lezing over kunst en taal. | Foto: Esther Luijk
Taalvirtuoos Wim Daniëls opent de Kunstweek met een lezing over kunst en taal. | Foto: Esther Luijk (Foto: Esther Luijk)
Warmond

Kunstweek Warmond 'herrezen als een feniks'

  Cultuur

Warmond • De jaarlijkse Kunstweek Warmond is in volle gang. Het is een editie met een bijzonder randje. Niet alleen omdat het het tiende jaar is dat de Kunstweek is georganiseerd, maar ook omdat het lang onzeker was of het evenement dit jaar wel door kon gaan.

Door Esther Luijk

Voor de jubileumeditie werden grote namen uitgenodigd. Zo vertelt Tommy Wieringa op zaterdag 11 november in het Literair Café over zijn pas verschenen boek De Heilige Rita. De Kunstweek werd zaterdag 4 november geopend door taalvirtuoos Wim Daniëls. In bijzijn van een aanzienlijk publiek sprak Daniëls onder andere over de herkomst van het woord kunst, over zijn liefde voor taal en over de oorsprong van het alfabet.

Contact met kunst

Hans Goudsmit, de drijvende kracht achter de Warmondse Kunstweek, is dit jaar nog enthousiaster dan anders. "We hebben nieuwe leden in de commissie, dus een hoop leuke en originele ideeën erbij gekregen," vertelt hij.

Lees verder in De Teylinger van woensdag 8 november.

Meer berichten