Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Talent op het podium in De Cabaretpoel

  Cultuur
Sanneke van der Meulen is een van de vier cabaretiers die optreedt in Cabaretpoel. | Foto: pr.
Sanneke van der Meulen is een van de vier cabaretiers die optreedt in Cabaretpoel. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Sassenheim • De Cabaretpoel speelt op zaterdag 18 november om 20.15 uur vier voorstellingen in theater 't Onderdak.

In De Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. Het zijn finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.

De eerste voorstelling is van Jeroens Clan, die korte metten maakt met alles wat los en vast zit. Gewoon omdat het kan. Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns weten het zeker: zíj zijn de verlossers, de messiassen, de godenzonen van het vaderlandse cabaret. Het is tijd voor een revolutie vol nietsontziende sketches, bombastische liedjes en messcherpe danspasjes. En geen flauwekulletjes. Kortom: "Groots en meeslepend!"

Vervolgens staat Maarten Westra Hoekzema op het podium. Hij haalde de halve finale van Cameretten 2014 met het programma 'De Verleiding'. Nu werkt hij aan een nieuw programma.

Klaas Prins beklom in 2013 het podium. Sindsdien behaalde hij enkele finales (Comedyslam 2014, Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016) en won hij de publieksprijs op het Leeuwarder Cabaret Festival 2014. Absurd, energiek en onvoorspelbaar zijn drie willekeurige woorden.

Het slotstuk is voor Sanneke van der Meulen, die al op jonge leeftijd verliefd werd op muziek en cabaret. Ze zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. In haar voorstelling 'Angstzweet' gaat zij de strijd aan met al haar angsten. Met deze voorstelling studeerde ze in 2016 af aan de Koningstheateracademie. Ook is ze de kersverse winnaar van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017.

Kaarten voor Cabaretpoel kosten 15 euro. Reserveren tel. 0252 225874. Verkoop aan de zaal, op de dag van voorstelling vanaf 45 minuten voor aanvang. Meer informatie op www.cabaretpoel.nl.

Meer berichten