Logo deteylinger.nl
Vanaf mei oefent Up2Stage voor de jubileumvoorstelling. | Foto: archief
Vanaf mei oefent Up2Stage voor de jubileumvoorstelling. | Foto: archief (Foto: pr.)

Musicalgroep Up2Stage is klaar voor jubileumvoorstelling

  Cultuur

Sassenheim • Musicalgroep Up2Stage viert aankomend weekend zijn tienjarig bestaan met een sprankelende jubileumvoorstelling: Enigami, een land vol fantasie.

De musical vertelt met zang en dans het verhaal over een gezin in oorlogstijd. Vader zit in het leger, moeder en vier kinderen trekken naar het platteland om veilig te zijn voor bombardementen van de vijand. Ze wonen tijdelijk bij een professor. In zijn huis vinden de kinderen een bijzondere spiegel, die toegang blijkt te geven tot een andere wereld waar een boze koningin heerst. Daar gaan ze samen met wonderlijke wezens de strijd aan met de ijskoningin. Enigami is een eigen productie van Up2Stage. Het script is geschreven door Nienke Burgmeijer. De liedjes zijn gemaakt door Rhody Matthijs en Tineke Blok.

Alles klaar

De acteurs en actrices van Up2Stage zijn tussen de 12 en 28 jaar oud. Sinds mei hebben ze geoefend voor de feestvoorstelling. Pasjes geleerd, teksten en melodieën in hun hoofd gestampt. Moeders hebben geholpen met de kostuums en rekwisieten, vaders hebben getimmerd en gezaagd om de decorstukken te maken. De grime en styling ploeg staan klaar voor de start. Een professionele technisch crew heeft het licht en geluid voorbereid. En alles achter de schermen is voorbereid. Alles is klaar voor de grote uitvoering.

Professioneel niveau

Enigami, een land vol fantasie is volgens regisseur Koos Burgmeijer een van mooiste voorstellingen in de tienjarige historie van Up2Stage. "Het verhaal zit heel goed in elkaar en de groep is erg goed. We zijn een amateurgroep, maar we streven naar een professioneel niveau." Diverse Up2Stagers zijn na hun periode bij de groep doorgegaan naar theater- of muziekopleidingen. Laura Beekman is zelfs hard op weg naar landelijke bekendheid.

Kaartverkoop

De jongens en meisjes van Up2Stage voeren de musical op in de theaterzaal van het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. Er zijn drie voorstellingen, zaterdag 25 november om 20.00 uur, zondag 26 november om 11.00 uur en om 15.00 uur. U kunt nog kaarten kopen op up2stage.nl en bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Kijk voor meer informatie op www.up2stage.nl en facebook.com/Up2Stage.

Meer berichten