Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr.)
foto

Dansen voor Sinterklaas bij Cultuur Verheft

  Cultuur

Voorhout • Wat hebben Jan Klaasen en Katrijn te maken met Sinterklaas? Van alles als de baardgroeipillen van de Goedheiligman in de schoen van Jan zitten!

Toneelvereniging Cultuur Verheft speelde op zondag 26 november twee poppenkastvoorstellingen voor kinderen tussen de drie en acht jaar. Zij zagen dat Zwarte Piet het pillendoosje van de Sint per ongeluk aanzag voor een cadeautje aangezien en dat in de schoen van Jan Klaasen stopte. Jan en Katrijn snoepten van de pillen en kregen allebei een baard gekregen. Jan vond zijn baard stoer, maar Katrijn moest ervan huilen en scheerde hem af. De baard van Sinterklaas daarentegen, werd korter en korter. Toen bleek dat Jan Klaasen het pillendoosje ook nog eens verloren had, waren Sint en Piet de wanhoop nabij. Gelukkig werd het doosje teruggevonden en bleek de 'oude' man er niets mee te maken te hebben. De baard van Sinterklaas werd weer mooi vol en met krullen.

Tot slot studeerden de kinderen samen met Puck en Muck een dansje in voor de Sint, die zelf na de poppenkast nog even een kijkje kwamen nemen. Zijn pieten dansten natuurlijk vrolijk mee!

Meer berichten