Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Nieuwe expositie in De Pomp

  Cultuur

Warmond•  De opening van de eerste tentoonstelling in 2018 in galerie De Pomp is op zondag 14 januari. Deze expositie loopt tot en met 14 februari. Tijdens de opening vertellen de exposanten iets over hun werk en is er muzikale ondersteuning met pianomuziek. Deelnemers zijn Ellen Wensink (gebruikskeramiek), Nelleke Hulsen (textiel / fiber art), Denise van der Burgh (olieverfschilderijen), Eva van Deinse (beelden van hout) en Liesbeth Ydo (sieraden).

Ellen Wensink - gebruikskeramiek

Gebruiksgoed draaien, dat is voeden en gevoed worden. Een continue cirkel. Soms inspireert de actualiteit, soms de natuur of een alledaagse ontmoeting. Het object moet een zeker nut hebben, ertoe doen, plezier in het maken en het gebruik ervan zijn belangrijk. Daar draait het om. Ellen gebruikt graag engobes en kleurpigmenten, omdat men hiermee kan variëren en experimenteren, zodanig dat de klei haar eigen natuurlijke karakter behoudt en een landelijke, maar toch eigentijdse uitstraling heeft.

Nelleke Hulsen - textiel / fiber art

Nelleke Hulsen is opgeleid als docent textiele werkvormen, handenarbeid en tekenen en heeft daarnaast Kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. In haar werk maakt ze gebruik van vezels of textiel als materiaal, maar ook de techniek van het weven in wisselwerking met de vorm kan een belangrijk uitgangspunt zijn. Het gaat dan niet om de structuur van de stof zelf maar om de vormgeving en het ruimtelijk gebruik van de stof. Over haar werk zegt De Vierde Dimensie: "…Grote ambitie, professionaliteit en creativiteit ziet men in het werk van Hulsen. Wit linnen, werken die dubbel geweven zijn, die nog het meest doen denken aan minimal art. Nuanceveranderingen in het wit bereikt ze door in het bovenste weefsel transparant witte garens te gebruiken en in deze laag diagonale inkepingen te snijden…" (Art Alert, maart 2014). Afgelopen oktober werd ze uitgenodigd mee te doen aan de Biënnale van Florence. Met de werken Chi 4 en Recursief (ook in Galerie De Pomp te zien) ontving ze de eerste prijs in de categorie Textile/Fiber Art, 'de Lorenzo il Magnifico Award'.

Denise van der Burgh - olieverfschilderijen

Denise van der Burgh maakt olieverfschilderijen van heel verschillende onderwerpen, die toch allemaal iets gemeenschappelijks hebben. Zo is al het werk figuratief. De zichtbare werkelijkheid is steeds de leidraad, zonder dat er sprake is van het één op één weergeven van een bestaand beeld. Vaak haalt Denise haar inspiratie uit de natuur, of het nu gaat om een bijzonder dier, een plant die aanspreekt door de vorm of een landschap dat zij op reis tegenkomt. Ook worden deze elementen gecombineerd, zodat een intrigerende sfeer ontstaat. Het belangrijkste kenmerk van haar werk is echter: kleur. Uit alle schilderijen spreekt het plezier in het weergeven van de kleurenrijkdom van de wereld. Denise van der Burgh is lid van het Kunstgenootschap Vlietstreek in Voorschoten.

Eva van Deinse - beelden: hout

Evan van Deinse (1947) heeft op de middelbare school beeldhouwles gehad van Peter de Jong, de beeldhouwer die, na de Tweede Wereldoorlog, de restauratie van het Middelburgse stadhuis begeleidde. De Belgische steenhouwers die dag in dag uit beelden zaten te hakken waren een vertrouwd gezicht en geluid.Na haar studie Nederlands is ze gaan lesgeven in het middelbaar onderwijs. Daarnaast maakte ze bij Delfos op de Hoge Rijndijk handvormen van klei en ging ze in de zomervakanties hakken bij diverse beeldhouwers. Zes jaar geleden vond ze haar plek in het atelier van de Leidse beeldhouwer Janine Melai. Ze hakt zowel in steen als in hout.
Bij Galerie De Pomp is een zestal recent gemaakte houten beelden te zien. Het zijn geabstraheerde dierlijke vormen, waarmee ze een bepaald gevoel bij de toeschouwer wil opwekken.

Liesbeth Ydo - sieraden

In de sieraden van Liesbeth IJdo worden allerlei materialen gecombineerd zoals verschillende kleuren metaal en stenen, maar ook bloemen, etsjes en schilderijtjes. Zo ontstaan unieke kleine draagbare objectjes.

De expositie in De Pomp (Dorpsstraat 38) is gratis te bezoeken op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag vanaf 11.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Lees meer over het werk van de deelnemende kunstenaars op www.deteylinger.nl.

Meer berichten