De cast van Avenue Q&A. | Foto: pr.
De cast van Avenue Q&A. | Foto: pr. Foto: pr.

Jongeren zetten door met spraakmakend muzikaal theaterstuk

Cultuur

Voorhout • Na de voorstelling The Wave, gebaseerd op aangrijpende gebeurtenissen in de jaren '60, waagt de jongerengroep van musicalvereniging Singing Stars zich dit jaar aan een spraakmakend muzikaal theaterstuk: Avenue Q&A.

"Het was tijd voor een nieuwe uitdaging voor de groep. Een muzikaal theaterstuk met uitdagingen op zowel muzikaal als dramaturgisch vlak." vertelt docente Mieke Kortekaas. Als leidraad is gekozen voor de voorstelling Avenue Q. Deze meermalen bekroonde musical is geïnspireerd op Sesamstraat. Anders dan bij Sesamstraat zijn de personages uit Avenue Q allemaal twintigers en dertigers, en hebben ze te maken met volwassen problemen. "De voorstelling bevat veel humor en zet het publiek aan het denken." vult Marieke Frankema aan. Zij heeft het uiteindelijke stuk Avenue Q&A geschreven voor de jonge talenten. "Met poppen, zoals in Avenue Q, zijn wij niet gaan spelen en ook de verhaallijnen zijn aangepast, geschreven op de jongeren. Zij kunnen zich hierdoor compleet uitleven tijdens de voorstelling. De op de poppen geïnspireerde personages krijgen heel wat te stellen met elkaar!"

Isa Turk en Jesper Kling, beide woonachtig in Voorhout, vertolken de hoofdrollen. Als klein meisje is Isa bij de musicalvereniging terecht gekomen en heeft daar in diverse producties meegespeeld. "Ik denk dat vooral de rol van Siepje aan mij is blijven hangen. Ik was toen ongeveer acht jaar en speelde een heel schattig en bijdehand meisje genaamd Siepje. Dat vergeet ik nooit meer," vertelt Isa enthousiast. "De rol die ik in Avenue Q&A ga spelen is de rol van Kate. In deze bewerking heeft het personage veel lagen gekregen om te spelen. Dat maakt het voor mij heel interessant. Daarnaast zijn de nummers zang technisch best een uitdaging!"

Haar tegenspeler Jesper krijgt in de voorstelling de nobele taak om de rol van Princeton te spelen. Ook hij was als klein jongetje al lid bij de club. "Ik ben tussentijds even gestopt toen ik een leeftijd had waarop het volgen van musicallessen niet 'stoer' was voor jongens. Toen ik wist dat ik echt iets met theater wilde doen ben ik terug gegaan en heb sindsdien in allerlei stukken mogen spelen. Op dit moment volg ik het tweede les jaar bij Lucia Marthas in Amsterdam en kan ik mij niets voorstellen van een leven zonder theater. De rol van Princeton is mijn eerste grote hoofdrol, maar hij past op een gekke manier bij mij. Het is heel leuk om het iet wat trage karakter van Princeton te spelen. Daarnaast kan ik mij helemaal uitleven in mijn solo nummer en de duetten die ik met Isa zing."

De 21 jongeren uit Teylingen en omstreken spelen Avenue Q&A op vrijdag 16 februari  in theater Ins Blau in Leiden. Door de inhoud van de voorstelling is deze geschikt vanaf 14 jaar. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via singingstars@live.nl. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant