Logo deteylinger.nl
Monward Consort. | Foto: pr.
Monward Consort. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Voorjaarsconcert Monward Consort met topsolisten

  Cultuur

Warmond • De Stichting Kamermuziek Warmond brengt tijdens het voorjaarsconcert op zaterdag 10 maart om 20.15 uur in de Protestantse Kerk een sterk Italiaans getint programma.

Het Monward Consort heeft twee solisten uit Italië uitgenodigd: pianist Paolo Fiamingo en sopraan Irene Favro. Beiden hebben een indrukwekkende staat van dienst. Irene Favro soleerde bij vele orkesten in binnen- en buitenland. Zij zingt regelmatig in de operahuizen van Italië, onder andere in de beroemde opera van Verona. Paolo Fiamingo is naast docent aan het Conservatorium van Turijn ook dirigent en werkt in die functie als assistent en co-repetitor bij de opera van Verona.

Die Forelle

Voor de pauze neemt Fiamingo de virtuoze pianopartij van het Forellenkwintet voor zijn rekening nemen. Dit bekende kamermuziekwerk ontleent zijn naam aan het feit dat Schubert in het vierde deel het door hem eerder gecomponeerde lied 'Die Forelle' gebruikte als thema om er variaties over te schrijven. Na de pauze zingt Favro meerdere delen uit Italiaanse opera's. Muziek uit de tijd van de Barok van componisten als Monteverdi, en Vivaldi tot de allermooiste aria's uit de Romantiek van onder andere Bellini en Puccini.

Kaarten zijn nog te reserveren via www.kamermuziekwarmond.nl.

Meer berichten