Prinses Eleanoe (Wiesje Kool) gaat in De Katprinses op zoek naar de kat van de heks.| Foto: pr./Edwin van der Wijngaard
Prinses Eleanoe (Wiesje Kool) gaat in De Katprinses op zoek naar de kat van de heks.| Foto: pr./Edwin van der Wijngaard Foto: pr./Edwin van der Wijngaard

Pankras speelt familievoorstelling Katprinses

Cultuur

Sassenheim • Toneelvereniging Pankras speelt op zaterdag 17 en 24 maart de familievoorstelling Katprinses in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Het toneelstuk is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar.

In een land hier ver vandaan, maar wat erg lijkt op Nederland, woont een prinses genaamd Eleonore. Zij is nogal hebberig en heeft haar zinnen gezet op de kat van de heks uit het bos. Die zou over toverkrachten beschikken en hierdoor zou de prinses nog machtiger kunnen worden.

Samen met de nar Troel en haar vader Koning Olaf gaan ze het bos in op zoek naar de kat. Helaas lopen ze daar natuurlijk de heks tegen het lijf, waarna iedereen om beurten in de ban raakt van de betovering van de heks. Zal het de prinses lukken om zich te bevrijden?

De rollen worden gespeeld door Erik van Dorp (Koning Olaf), Wiesje Kool (Prinses Eleanore), Wim Prins (Morton de Magiër), Marleen Ketler (Troel de Nar), Renske Griekspoor (Heks) en Mary Lagendijk (Heksenkat). De regie is in handen van Erwin Prins.

De voorstelling begint om 15.00 uur, de zaal gaat open om 14.30 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop bij Primera Sassenheim (Hoofdstraat 208) of op de dag van de voorstelling aan de zaal.

Uit de krant