Wethouder Arno van Kempen, Albert Olthof en Therèse Boersma presenteren het nieuwe programmaboekje. | Foto: pr.
Wethouder Arno van Kempen, Albert Olthof en Therèse Boersma presenteren het nieuwe programmaboekje. | Foto: pr. Foto: pr.

Oude bekenden en nieuwe gezichten in theaterseizoen van 't Onderdak

Cultuur

Sassenheim • Wethouder Arno van Kempen was zondag 13 mei te gast in theater 't Onderdak. Dit keer niet om een voorstelling bij te wonen maar om als eerste het programmaboekje voor het nieuwe seizoen in ontvangst te mogen nemen. Hij kreeg het overzichtelijke programma uit handen van voorzitter Albert Olthof.

Door Piet van Kampen

In de inmiddels achttiende uitgave vinden de liefhebbers van toneel, film en cabaret weer een scala aan mogelijkheden voor een gezellig avondje uit aan de J.P. Gouverneurlaan. Uiteraard ontbreken de kindervoorstellingen van Theater van Santen hierin niet. Olthof begon zijn openingswoordje met te melden dat hij er trots op is dat de traditie van de uitreiking van het eerste boekje weer is opgepakt. Hij prees het team van vrijwilligers dat het altijd opnieuw weer mogelijk maakt dat er in het theater voorstellingen kunnen worden gegeven. Het enige theater dat op vrijwilligers draait. "Ik ben ook blij met de brede programmering en de mensen die er zich sterk voor maken," klonk Olthof prijzend.

'Gevulde winkel'

Vervolgens lichtte Therèse Boersma een en ander toe en prees de programmacommissie die weer voor een 'goed gevulde winkel' had gezorgd. Het seizoen wordt op 7 september geopend door Herman Brood's Wild Romance. In totaal worden er 32 voorstellingen gegeven en 18 films vertoond. Bekende namen zoals Pater Moeskroen, Joris Linssen & Caramba en Sjaak Bral zullen weer hun opwachting op de bühne maken. Het wordt een mix van oud en nieuw. Nieuw –maar zeker geen onbekenden -zijn Jörgen Raymann en Carel Kraaijenhof. Laatst genoemde zal een speciaal kerstconcert verzorgen. Een muzikale avond wordt gepresenteerd door Steve's Guitar School met gitaarmuziek door oud-studenten en studenten waaronder Kay Verschoor, één van de nieuwe talenten.

Trots

Wethouder Arno van Kempen had lovende woorden voor 't Onderdak. "De gemeente is bijzonder trots dat jullie zonder subsidie van de gemeente en met de inzet van de vrijwilligers kunnen draaien". Over de toekomst: "Zoek verder gaande samenwerking met 't Trefpunt in Warmond met behoud van ieders eigen programma. Er is spanning of het niet één theater zal worden. Als ik er na 31 mei nog ben gaat dit niet gebeuren," klonk hij vastberaden.

Huis aan huis

Vanaf maandag 14 mei worden de gidsen huis aan huis verspreid in Sassenheim, De Engel en in de wijk Oosthout (Voorhout). Ook is het programmaboekje af te halen in de bibliotheken Sassenheim, Warmond en Voorhout, in het gemeentehuis en in de hal van het theater 't Onderdak. Meer informatie is te vinden op www.hetonderdak.nl of bel op werkdagen tussen 10.00 en 10.30 uur naar het secretariaat via 0252-225874. In juli en augustus is het secretariaat niet bereikbaar.

Uit de krant