Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

'Wonderkinderen' schitteren voor uitverkochte zaal

  Cultuur

Voorhout/Noordwijk • Musicalschool Singing Stars uit Voorhout speelde afgelopen weekend de eindejaarsvoorstelling 'Wonderkind' in Theater De Muze in Noordwijk.

De maar liefst 140-kinderen tellende cast van 4 tot 21 jaar mocht drie keer voor een bijna uitverkochte zaal schitteren. De beide jonge solistes, Renske en Nicole, die de hoofdrol vertolkten hebben een bijzonder knappe prestatie neergezet met prachtige solo's en goed toneelspel. Daarnaast geweldige karakters als mevrouw Stengelsnert, de lieve juffrouw Engelbert, de ouders en haar klasgenoten. De opkomst van het ensemble als schoolkinderen in schooluniform en hun goede zang en meerstemmig koorwerk zorgden voor grote impact. Vertederend was de jongste leeftijdsgroep, de Mini Stars, als schattige balletklas, maar ook voor vrolijkheid met onder andere hun enthousiaste optreden als stoere piraten. 

De Singing Stars hebben met de afsluiting van alweer hun zestiende seizoen wederom laten zien te beschikken over een opvallende en mooie diversiteit aan lokaal talent. Voorzitter en docente Mieke Kortekaas kijkt enthousiast en tevreden terug op een geslaagd theaterweekend; "De laatste weken zijn altijd spannend en hectisch. Zowel met repetities met solisten als met het ensemble. De kinderen hebben buiten de reguliere lessen diverse keren extra gezamenlijk geoefend. Dat vergt best veel van ze, en van de ouders, in de laatste -toch al drukke- weken voor de zomervakantie. Ook achter de schermen is door ons team van vrijwilligers maanden gewerkt aan kleding en decor. Het blijft fascinerend om dan in het weekend het totaalplaatje als een puzzel in elkaar te zien schuiven. Ook voor de kinderen is dit zo leuk om mee te maken. Vaak zien ze pas in het theater het complete verhaal waar ze onderdeel van uit maken. Tijdens zo'n weekend doen we het echt met elkaar en het is fantastisch om te zien hoe hecht onze leerlingen en ons team dan zijn. "

Over de Singing Stars
Vanuit een passie voor muziek en theater is stichting Singing Stars in 2002 opgericht. Wat begon als een kinderkoor is uitgegroeid tot een plaats waar kinderen vanaf vier jaar les kunnen volgen van vakdocenten in zang, dans en drama op een laagdrempelige manier. De doorlopende leerlijn die is ontwikkeld zorgt ervoor dat kinderen zich kunnen ontwikkelen, kunnen groeien en zelfvertrouwen creëren.

Voor meer informatie, kijk op www.singingstars.nl.

Meer berichten