Logo deteylinger.nl

De Flierefluiters winnen Sneeker Dweildag

  Cultuur
Ook bij het derde dweilorkestenkampioenschap van dit jaar, wonnen de Flierefluiters de eerste prijs. | Foto: pr.
Ook bij het derde dweilorkestenkampioenschap van dit jaar, wonnen de Flierefluiters de eerste prijs. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Sassenheim • Na de winst van dweilorkestenfestivals in Hulst en Katwijk eerder dit jaar, heeft dweilorkest de Flierefluiters ook bij hun derde deelname aan een wedstrijd het goud gewonnen. Op zaterdag 6 oktober wonnen de heren de Sneeker Dweildag.

Maar liefst dertig dweilorkesten deden mee met de het dweilorkestenkampioenschap in Sneek. Het jaarlijkse evenement trekt een groot aantal dweilorkesten uit het hele land en de zomerse weersomstandigheden zorgden voor de toestroom van veel publiek. De ideale omstandigheden voor de Flierefluiters om een muzikale en feestelijke set aan het publiek te laten horen en zien.

ABBA en Adele

De zestien Sassenheimse heren brachten een vernieuwend repertoire met nummers van Adele, ABBA, Het Goede Doel en Taio Cruz. De juryleden, die de drie optredens beoordeelden, konden de stijl en interactiviteit van de Flierefluiters waarderen. Bij de prijsuitreiking aan het einde van de middag kwamen de Flierefluiters als winnaar van de Sneeker Dweildag uit de bus. Van de drie dweilorkestenfestivals waar de Flierefluiters dit jaar aan deelnamen, werd bij alle drie de hoogste trede beklommen. 

Blazen aan de Haven 2019

De Flierefluiters gaan zich nu richten op de opnames die ze eind oktober op de agenda hebben staan. Vervolgens worden de voorbereidingen getroffen voor het jubileumjaar in 2019, wanneer de Flierefluiters vijftien jaar bestaan. In 2019 wordt ook het eigen festival Blazen aan de Haven in Sassenheim weer georganiseerd, na een eerste succesvolle editie in 2017.

Meer berichten