Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Cabaret, muziek en illusies bij huiskamerfestival Warmond

  Cultuur

Warmond • Cabaretière Daniëlle Schel, muzikanten Paul & Paul en illusionist Pepijn Meeuws vormen de line-up van het huiskamerfestival in Warmond, op zondagmiddag 11 november. Drie Warmondse huiskamers worden omgebouwd tot theater, waar het publiek een knus optreden kan meemaken.

Het huiskamerfestival vormt het slotakkoord van de Kunstweek 2018, die van 3 tot en met 11 november loopt. Onder de noemer kleinKunst in de Kamer (kKik) organiseert de Kunstweekcommissie dit kleinschalige evenement voor het eerst. Het doel was een veelzijdig en verrassend programma samen te stellen, met artiesten die goed tot hun recht komen in een intieme setting.

Het publiek ziet drie voorstellingen van een half uur. Een daarvan wordt verzorgd het duo Paul & Paul. Het tweetal bestaat uit de muzikanten Paul van Grieken (Warmond) en Paul Mens (Voorhout). Tijdens een intiem miniconcert zingen ze covers van bekende nummers, waarbij ze de akoestische gitaar hanteren. Hun repertoire reikt van The Beatles en The Kings tot John Mayer. Speciaal voor kKik maakten ze akoestische arrangementen voor de gitaar. Leun achterover en geniet van Unpplugged (jawel, met dubbel p)!

Winnaar publieksprijs

Ook veelbelovend is het optreden door cabaretière Daniëlle Schel, die in 2017 de publieksprijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury roemde haar programma vol originele en eigentijdse thema's en vondsten, NRC noemde haar een energieke en onbevangen persoonlijkheid. In haar voorstelling Patroon brengt ze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Wat heb je aan de wijde wereld als je schoenen knellen? Een middag vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes.

Een derde voorstelling wordt verzorgd door Pepijn Meeuws, die al van jongs af aan gegrepen is door de geheimen van de goochelkunst. In een informele setting neemt hij het publiek mee op een reis met verwondering als eindbestemming. Je zit er bovenop en tóch kun je niet bevatten wat er gebeurt. Vingervlugheid en mentale illusies vormen de hoofdingrediënten voor dit programma. En wellicht ook muziek, want als professioneel cellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Trio Suleika weet Pepijn ook op die manier het publiek te betoveren.

Kaartverkoop

Tussen de voorstellingen door wandelen de bezoekers naar de volgende huiskamer, allemaal gelegen rond de Herenweg in Warmond, en is er gelegenheid voor een drankje. Na afloop krijgt het publiek soep met een broodje aangeboden in De Oude School. Kaartjes voor het festival kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via www.kunstweekwarmond.nl. Op de site is ook het volledige programma van de Kunstweek te vinden.

Meer berichten