Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

'Monward heeft neus voor jong talent met toekomst'

  Cultuur

Warmond • Tijdens de zomerconcerten in de Protestantse Kerk van de Stichting Kamermuziek Warmond heeft het Monward Consort altijd ten minste één bijzonder jong talent als solist. Op zaterdag 15 juni treedt de zeventienjarige Katie Yao Morgan op.

Yao Morgan ontving in januari 2019 de Monward Consort Prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Haarlem.

Tijdens het concert staat de piano centraal en gaat ze soleren met pianoconcert nr. 23 van Mozart

Meer prijswinnaars

Vijf jaar geleden speelde Ramon van Engelenhoven - als winnaar van het Prinses Christina Concours en van de Monward Consort Prijs 2013 - het tweede pianoconcert van Chopin in Warmond. Inmiddels speelt hij op de grote podia in Nederland. Samen met Yao Morgan zal hij, voor de pauze, het quatre-mains Ma mere lÓye van Ravel spelen. Na de pauze treedt Van Engelenhoven op samen met violiste Elise Bezemer. Zij was winnaar van de Monward Consort Prijs in 2012. In 2018 speelde ze in de finale van het Nationaal Vioolconcours en ze werd onlangs aangenomen als violiste bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Samen zullen zij Sonate nr 1 van Sergej Prokofjev uitvoeren. Maarten 't Hart zal opnieuw zijn causerieën met kennis en humor houden.

Kaarten reserveren kan via www.kamermuziekwarmond.nl.

Meer berichten