Logo deteylinger.nl
Onderdak-voorzitter Albert Olthof krijgt de cheque uit handen van Els van Oosten en Joke van Kesteren van de Rabobank. | Foto: PvK
Onderdak-voorzitter Albert Olthof krijgt de cheque uit handen van Els van Oosten en Joke van Kesteren van de Rabobank. | Foto: PvK (Foto: Piet van Kampen)
Sassenheim

't Onderdak wil foyer in jubileumjaar renoveren

  Cultuur

Sassenheim • In september bestaat theater 't Onderdak twintig jaar. Het bestuur en de vrijwilligers zien niets liever dan dat de grote foyer tijdens de jubileumviering weer helemaal vernieuwd is. Daarvoor moet diep in de buidel worden getast. Die is nog niet toereikend, maar dankzij een bijdrage van Rabobank is de realisatie weer een stapje dichterbij. De cheque werd op zondag 5 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie overhandigd.

Door Piet van Kampen

De plannen om de gedateerde foyer een nieuwe uitstraling en beleving te geven, dateren van enkele jaren geleden. Om deze daadwerkelijk gestalte te geven, is een projectgroep gevormd en Dick van Diemen, Thijs Berg, Ton Janssen en Herman de Kooning namen zitting om de kar trekken. Een zware klus, omdat er naar schatting zo'n 40.000 euro mee gemoeid is. "Zelf hebben wij al een paar jaren kunnen sparen, omdat het theater nu na moeilijke jaren weer winstgevend is," klinkt Van Diemen opgelucht. "Vandaag krijgen wij een mooie donatie van de Rabobank Bollenstreek van 7.000 euro en hebben van de Kringloopwinkel in Voorhout ook een bijdrage van 1.500 euro mogen ontvangen' vertelt de vrijwilliger en tevens bestuurslid die de horeca activiteiten in zijn portefeuille heeft. Anja Ruikes is druk doende met het werven van sponsors, want ondanks het geld dat nu binnen is zit er nog een gat in de begroting. Besprekingen met de gemeente en diverse sponsors zijn nog gaande en de hoop leeft vurig dat hier nog wat uit voort komt. Ook de opbrengst van de grote loterij die op 15 januari bekend wordt, moet de kas helpen spekken. Inmiddels heeft de kleine foyer al een metamorfose ondergaan en de warme kleuren verf en behang vormen een uitstraling die ook in de grote foyer moet komen. Dankzij zelfwerkzaamheid en de schenking van de verf door AKZONobel is de kleine foyer al klaar voor de toekomst. Nu de grote nog waarvan een nieuwe PVC geluidsabsorberende vloer de grote kostenpost is.

Enthousiast

Iedereen is enthousiast. Loten werden grif aan bezoekers verkocht die de renovatie steunen. Voorzitter Albert Olthof dankte tijdens zijn nieuwjaarsspeech de vrijwilligers die het mogelijk maken om zonder subsidie de zaak draaiend te houden. Hij blikte terug op een uitstekend seizoen met volle zalen. Het jaar werd met een positief saldo afgesloten. Nu nog een positieve bijdrage van instanties, bedrijven en particulieren om de grote wens, de renovatie van de grote foyer in het jubileumjaar te kunnen realiseren. Aanmelden hiervoor kan bij Anja Ruikes via anjaruikes@hotmail.com.

Meer berichten