Logo deteylinger.nl
'Bernarda Alba' is de zestiende voorstelling van Stichting MuBo. Eerder bracht de stichting onder andere Jesus Christ Superstar op de planken. | Foto: pr.
'Bernarda Alba' is de zestiende voorstelling van Stichting MuBo. Eerder bracht de stichting onder andere Jesus Christ Superstar op de planken. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Regio

Mubo zoekt cast voor musical 'Bernarda Alba'

  Cultuur

Regio • Stichting MuBo start in februari met de repetities voor de nieuwste musicalproductie 'Bernarda Alba'. Voor deze productie is MuBo op zoek naar deelneemsters.

'Bernarda Alba' vertelt het verhaal van een sterkte vrouw die haar gezin en huishouden met ijzeren vuist regeert na het overlijden van haar tweede man. "Geen zucht van buitenlucht komt binnen in dit huis. Het zal aanvoelen alsof we de deuren en ramen hebben dichtgemetseld',"verkondigt ze. Bernarda's vijf dochters worstelen met de strenge wensen van hun moeder. Hun dromen en verlangens botsen met de harde eisen van Bernarda en ook de buitenwereld begint langzaam hun geïsoleerde bestaan binnen te dringen. De voorstelling, die uitsluitend vrouwelijke personages kent, is gebaseerd op het toneelstuk van Federico García Lorca uit 1936 ('Het Huis Van Bernarda Alba'). Het verhaal komt in de musical extra tot leven door de opwindende Spaanse volksmuziek met castagnetten en gitaren.

Voor 'Bernarda Alba' zoekt MuBo vrouwen in alle leeftijden vanaf 17 jaar. Ervaring is handig maar niet vereist. De audities zijn op vrijdagavond 7 februari. De eerste repetitie start op 21 februari. De repetities zijn in eerste instantie op vrijdagavond in Hillegom. Verder in de productie zullen hier ook enkele weekenden bij komen. De voorstellingen zijn in oktober en november. Verdere informatie en aanmelden voor de audities via www.stichtingmubo.nl.

Meer berichten