Logo deteylinger.nl
Ook de musical 'Enigami' werd door Up2Stage zelf geschreven en gespeeld. | Foto: archief/pr./René van Dam
Ook de musical 'Enigami' werd door Up2Stage zelf geschreven en gespeeld. | Foto: archief/pr./René van Dam (Foto: pr./René van Dam)
Sassenheim

Musicalgroep Up2Stage slaat nieuwe weg in

  Cultuur

Sassenheim • Na twaalf jaar musicals te hebben geproduceerd gaat de Stichting musicalgroep Up2Stage nu de uitdaging aan om vanuit de leerlingen en de docenten een eigen verhaal te creëren. Een verhaal met een maatschappelijke boodschap en een verhaallijn die herkenbaar en aanspreekbaar zal zijn voor iedereen. In welk jasje het verhaal gegoten gaat worden is nog een grote vraag, want dit kan modern zijn, hedendaags, fantasie of wellicht nog een andere invalshoek.

Tamara Esser en Lotte Burgmeijer gaan dit avontuur aan en zijn gestart met open lessen voor jongeren, samen met de huidige leden van Up2Stage. De open lessen spelen in op de improvisatie vanuit een bron. Dit betekent, dat er met een hulpmiddel de fantasie wordt geprikkeld en van waaruit met improvisatie in groepjes iets wordt uitgebeeld, gezongen en gedanst. Voorbeelden van bronnen zijn: een YouTube filmpje, foto, illustratie, bekende film, sprookje.

Na de open lesweken wordt in maart verder gewerkt vanuit één bron en van daaruit weer kleinere bronnen worden aangesproken. Met de jongeren zullen gesprekken worden aangegaan om te kijken wat er bij hen leeft. Hiervoor wordt onder andere een woordweb gebruikt, waarbij 'de Uppers' vanuit een woord gaan associëren met nieuwe woorden.

Nieuwe musical

In mei en juni zal dit verder worden uitgewerkt, waarbij materiaal wordt verzameld over de nieuwe invalshoeken. Materiaal voor spel, dans en muziek. Zo werken de leerlingen heel creatief mee aan een verhaallijn en een nieuwe musical die langzaam ontstaat. In de zomervakantie gaan de twee docenten dan het verhaal uitschrijven tot een script met rollen, situaties, emoties en omgeving. Gecombineerd met muziek en dans ontstaat dan een totaal nieuwe musical, waarmee na de zomervakantie wordt gewerkt. De rollen worden verdeeld om in november van dit jaar weer een fantastische show neer te zetten.

Open les

Een keer meedoen bij Up2Stage? Kom dan naar de open lessen, die elke dinsdag worden gehouden van 19.00 tot 21.00 uur in studio 2 van Total Move (Menneweg 107). In deze open lessen zal veel worden gewerkt met improvisatie in toneel, zang en dans. Aanmelden kan via info@up2stage.nl.

Meer berichten