Afbeelding
Foto: pr./Mariska de Graaff

Theaterschool brengt oorlogsdrama opnieuw naar ’t Onderdak

Cultuur Sassenheim

Sassenheim • Na de overweldigende reacties van vorig jaar, komt Theaterschool Teylingen in aanloop naar Dodenherdenking en Bevrijdingsdag met nieuwe voorstellingen van ‘Jongen in Gestreepte Pyjama’. 

In het verhaal dat is gebaseerd op de succesroman van John Boyne staat de vriendschap tussen een Duitse en Joodse jongen centraal. De vader van Bruno maakt promotie als hij concentratiekamp Auschwitz gaat leiden. Het gezin verhuist hiervoor van Duitsland naar Polen. Uit het raam van zijn nieuwe kamer ziet Bruno achter een hek mannen en jongens in gestreepte pyjama’s. Hij gaat op onderzoek en bij het hek treft hij de gevangen genomen Shmuel. De twee bouwen - elk aan hun eigen kant van het hek - een sterke band op. Maar dat gaat niet vanzelf in een oorlog die maar voortduurt. 

Het stuk is vormgegeven als filmisch theater dat door zijn vaart en technische hoogstandjes in decor en belichting garant staat voor een onvergetelijke ervaring. De deels vernieuwde cast van zeventien acteurs uit de Bollenstreek is afgelopen maandag met de repetities gestart. 

De voorstellingen zijn op zaterdag 2 mei (15.30 en 20.00 uur) en zondag 3 mei (14.00 uur) in ’t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Adviesleeftijd: vanaf 11 jaar. Kaarten van 15 euro zijn te reserveren via info@theaterschoolteylingen.nl.


| Foto: pr./Mariska de Graaff

Uit de krant