Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

250 jaar Beethoven centraal bij concert Monward Consort

  Cultuur

Warmond • Ook in Warmond kunnen we er niet omheen: in 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Het is goed om te beseffen welk een groot componist hij was en daarom zal het Monward Consort op zaterdag 14 maart het programma voor een groot deel aan hem wijden. Het concert in de Protestantse Kerk begint om 20.15 uur.

Na de pauze wordt het strijkkwartet opus 18 nr 4 uitgevoerd, een werk uit zijn vroege periode dat nog geheel is geschreven in de stijl van Joseph Haydn, de “uitvinder” van het strijkkwartet.

Bewonderaar

Het concert wordt geopend met een werk van Felix Mendelssohn, namelijk het derde deel uit zijn derde strijkkwartet. Mendelssohn was een groot bewonderaar van Beethoven en dat is te horen in deze prachtige compositie. Voor de pauze zal ook nog klinken Beethoven’s hoornsonate in F, maar dan in een bewerking voor strijkkwintet. Deze is gemaakt door Carl Khym, een tijdgenoot, waarbij de cello de rol van de hoorn overneemt.

Monward Consortprijs

Jaarlijks wordt tijdens het Prinses Christina Concours de Monward Consortprijs uitgereikt en die is deze keer gewonnen door altvioliste Elin Haver. Voor haar heeft Hendrik Jan Lindhout een bewerking gemaakt van de Sonatensatz van Johannes Brahms.

Reserveren

Een kamermuziekprogramma om van te smullen. Het is daarom aangeraden om zo snel mogelijk voor dit bijzondere concert te reserveren via: www.kamermuziekwarmond.nl.

Meer berichten