Logo deteylinger.nl
Enrike van der Linden en haar broer Max van der Zwaag maken samen kunst: zij schildert, hij schrijft er een gedicht bij. | Foto: pr.
Enrike van der Linden en haar broer Max van der Zwaag maken samen kunst: zij schildert, hij schrijft er een gedicht bij. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

'Kunst werkt ontspannend' bij Rondje Kunst

  Cultuur

Voorhout • Bij de zesde editie van Rondje Kunst is een recordaantal kunstenaars en muzikanten aanwezig om hun werk te tonen. Op zondagmiddag 8 maart is deze culturele middag rondom het plein bij de Bartholomeuskerk. De opening is om 13.10 uur bij Cheers! (Herenstraat 106). Een van de deelnemers zijn broer en zus Max van der Zwaag en Enrike van der Linden.

Het kantoor van de man van Enrike is naast kantoor ook tentoonstellingsruimte en opslag. Dat is wel nodig, want Enrike is een productieve kunstenaar. In twee avonden heeft ze soms al een schilderij af. “Maar dat komt ook doordat je met acrylverf zo lekker kunt doorwerken, want dat droogt snel,” lacht ze. Enrike schildert en Max maakt bij haar schilderijen gedichten. Hij probeert met zijn tekst altijd de kern van het schilderij te raken. Max:“Enrike stuurt een foto en dan probeer ik te vinden wat het beeld zo bijzonder maakt. En daar maak ik een gedichtje van”. Ze hebben een goede samenwerking. Max: “Omdat we familie zijn kunnen we elkaar heel makkelijk feedback geven. Soms loopt iets niet helemaal lekker en mijn zus kan me daar zonder voorzichtig te zijn op wijzen. Daar worden onze werken altijd beter van.” Kunst maken werkt ontspannend, legt Enrike uit. “We hebben allebei banen die vrij intensief zijn en onze kunst zorgt ervoor dat we even afstand kunnen nemen van het werk. Je kunt niet nadenken over deadlines, als je de snorharen van een tijger aan het maken bent; daar moet je je helemaal op concentreren. Dus het werkt enorm ontspannend.”

Enrike en Max tonen hun werk tijdens Rondje Kunst 2020 in de Bartholomeus kerk. De organisatie is in handen van de Rotary Club Voorhout. Toegang en deelname zijn gratis. 

Meer berichten