Logo deteylinger.nl
<p>Vijftig kunstenaars exposeren in de Dorpsstraat. | Foto: pr.</p>

Vijftig kunstenaars exposeren in de Dorpsstraat. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Warmond

Gluren bij de Buren: kunst van hoog niveau achter ramen in Dorpsstraat

  Cultuur

Warmond • Gluren bij de Buren is van start gegaan. Achter de ramen van de Warmondse Dorpsstraat exposeren ruim vijftig kunstenaars hun schilderijen en beeldende kunst. “De geëxposeerde werken zijn dit jaar erg divers en van heel hoog niveau”, aldus Nicoline Heemskerk, coördinator namens de Kunstweek Warmond.

Deze editie van Gluren bij de Buren wat ingetogener van aard, dit vanwege de coronaregels en de recente aanscherping voor twee weken. De organisatoren hadden al besloten om geen opening of rondleiding te organiseren. Bovendien hangen er dit jaar geen vlaggen, dit in overleg met de gemeente Teylingen, waar de organisatoren nauw mee samenwerken.

Genieten

Zowel van bewoners en winkeliers uit de Dorpsstraat als van de kunstenaars ontving de Kunstweekcommissie enthousiaste reacties op de uitnodiging om deel te nemen. “Gluren bij de Buren voorziet duidelijk in een behoefte: het exposeren én het genieten van kunst”, stelt Nicoline Heemskerk. Andere onderdelen van de Kunstweek zijn dit jaar vervallen.

Veiligheid voorop

De organisatoren roepen bezoekers op om de regels te respecteren wanneer ze een wandelingetje door de Dorpsstraat maken. Kijk even of het niet te druk is, kom met maximaal twee personen (gezinnen uitgezonderd) en hou anderhalve meter afstand. Dan kan iedereen veilig van de expositie genieten.

Folders

De kunstwerken zijn nog te zien tot en met 22 november. Er liggen folders met kunstenaars en expositieadressen bij Albert Heijn en Boek Kado Enzo. Ook op de website van de Kunstweek (www.kunstweekwarmond.nl) is deze lijst te vinden.

Meer berichten