De opening van de Kunstweek 2019 op het pleintje bij de pomp.
De opening van de Kunstweek 2019 op het pleintje bij de pomp. Foto: pr.

Kunstweek Warmond kijkt verder met thema ‘Grenzeloos’

Cultuur Warmond

Warmond • Grenzeloos is het thema van de Kunstweek Warmond 2022, die plaatsvindt van 4 tot en met 13 november. Er is weer veel te genieten: van muziek tot beeldende kunst en van literatuur tot cabaret. Kunstenaars die hun werk willen laten zien bij Gluren bij de Buren kunnen zich deze en volgende week nog aanmelden.

Sinds de start is Gluren bij de Buren vast onderdeel van de Kunstweek Warmond. Kunstwerken zijn daarbij twee weken lang (tot en met 20 november) te zien achter de ramen van woonhuizen en winkels in de Dorpsstraat. Zo wordt één lange pop-up galeriestraat gevormd, die elk jaar rijker gevuld is. Enthousiaste amateurs én professionele kunstenaars kunnen zich tot en met 16 oktober aanmelden voor Gluren bij de Buren. Informatie opvragen en inschrijven kan bij glurenbijdeburen@kunstweekwarmond.nl..

Programma

Vorig jaar focuste de Kunstweek met het thema Warmond Utopia op de schoonheid binnen het eigen dorp. Tijdens deze editie kijkt men juist óver de grenzen – letterlijk, maar ook figuurlijk. De kunstweekcommissie zet op dit moment de laatste puntjes op de i om er weer een mooie week van te maken.

Het thema Grenzeloos biedt veel perspectieven. Zo is er de feestelijke opening van de Kunstweek Warmond, waarbij iedereen welkom is. Dit jaar is de Warmondse schrijfster Pauline Slot te gast in het Literair Café over haar nieuwe boek Bergen aan Zee (6 november, dus nú beginnen met lezen).

In 2021 konden op het laatste moment twee mooie activiteiten niet doorgaan vanwege corona, deze staan nu opnieuw op het programma: Poëzie in de Oranjerie met wijnproeverij bij Landgoed Oostergeest (12 november) en het kKik huiskamerfestival (13 november – sinds de start in 2018 een begrip!). Beide waren vorig jaar snel uitverkocht, dus houd de sociale media in de gaten.

Ook zelf kunst maken kan in deze week: op het programma staan workshops als journaling, collages maken, speksteen bewerken en boetseren met kinderen.

Als vanouds werken ook andere kunstorganisaties in Warmond mee. In Theater Het Trefpunt staan de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival op het podium. Galerie de Pomp biedt ruimte aan drie kunstenaars die hun roots buiten de Nederlandse grenzen hebben, terwijl in Het Oude Raadhuis grenzeloze kunst van Peter Kattenberg en de Voorhoutse Ell Geeh te zien is. Het Monward Consort brengt zaterdagavond 12 november een opgewekt programma met piano, strijkers en zang, met muzikale gasten van over de grens.

Het volledige programma verschijnt binnenkort op www.kunstweekwarmond.nl. In Warmond worden huis-aan-huis flyers verspreid.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant