Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy

Teylingen blijft Fairtrade gemeente

  Duurzaam & Groen

Teylingen • Teylingen mag zich ook de komende twee jaar Fairtrade gemeente noemen. De landelijke jury besloot vorige week de titel te verlengen.

Een gemeente krijgt de titel Fairtrade als er relatief veel fair trade producten worden verkocht. Deze titel moet vanaf het jaar van de aanvraag, iedere twee jaar worden verlengd.

Teylingen ontving de titel voor het eerst in 2014. Daarna werd het verlengd in 2015. Vorige week ontving de Werkgroep Teylingen Fairtrade bericht dat de aanvraag tot en met 2019 is verlengd.

Op de werkvloer

Volgens de jury voldoet Teylingen aan de criteria en ze noemt het aantal bedrijven en organisaties dat deelneemt "indrukwekkend". Zo hebben 57 bedrijven in onze gemeente fairtrade koffie en thee op de werkvloer.  De jury is onder de indruk van de geestdrift die er is bij de gemeente om fairtrade te promoten en daar in verschillende vormen uiting aan te geven. De gouden trouwringenactie wordt speciaal genoemd. Daarbij krijgen stellen die in Teylingen trouwen en aantonen fairtrade trouwringen te hebben gekocht, een fairtrade foodmand cadeau.

Verdiepingsplan
De werkgroep Teylingen Fairtrade wordt uitgedaagd aan de slag te gaan met een verdiepingsplan voor de deelnemende winkels, horeca en bedrijven en maatschappelijke organisaties met fairtrade koffie en thee op het werk. De jury geeft ook als tip om de ondernemersvereniging te stimuleren Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) te promoten als norm in de gehele gemeente.

Facebook en in de krant

De werkgroep Teylingen Fairtrade kreeg ook complimenten voor de bereikte media-aandacht: door bijvoorbeeld regelmatig een foto van nieuwe deelnemers op fFcebook Teylingen Fairtrade te plaatsen en maandelijks een inhoudelijk artikel op de gemeentepagina in De Teylinger te publiceren.

Meer berichten