Logo deteylinger.nl
Steeds meer inwoners van Zuid-Holland kiezen voor groene energie.
Steeds meer inwoners van Zuid-Holland kiezen voor groene energie. (Foto: Pixabay)

Zuid-Holland nog groener in 2017

  Duurzaam & Groen

In 2017 koos Zuid-Holland weer massaal voor duurzame energie, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite EasySwitch.nl. Een derde van alle overstappers koos voor een duurzaam energiecontract, waardoor Zuid-Holland een van de drie duurzaamste provincies van 2017 is.

Na de eerdere stijging van het aantal 'duurzame' overstappers in 2016, is ook het afgelopen jaar een stijging te zien. Eneco en Vandebron, twee duurzame energieleveranciers, haalden per saldo het grootste aantal nieuwe klanten binnen. Voor Vandebron, die afgelopen jaar voor het eerst samenwerkte met vergelijkingssites, was het direct een goed jaar.

Dat Zuid-Holland opnieuw voor duurzaam gaat is volgens Simon Schreuder, energie-expert van EasySwitch.nl, niet heel vreemd: "Duurzame energie wordt steeds voordeliger en kan steeds beter concurreren met grijze energie. Voor veel consumenten is jaarlijks energie vergelijken heel normaal geworden en zij zien het prijsverschil tussen duurzame en grijze energie steeds kleiner worden. Tel daarbij op dat consumenten steeds bewuster bezig zijn met het milieu, waardoor de keuze voor een duurzaam energiecontract snel is gemaakt."

Eneco is de grote winnaar van Zuid-Holland en heeft per saldo het grootste aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen in 2017. Dat is best verrassend want al een aantal jaar verliezen de drie grootste energieleveranciers terrein. Nuon en Essent raakten in 2017 meer klanten kwijt dan zij aan zich konden binden. Essent verloor van alle leveranciers per saldo het grootste aantal klanten.

Meer berichten