Logo deteylinger.nl

Onderhoud aan lanen op Landgoed Huys te Warmont

  Duurzaam & Groen
Foto: pr.

Warmond • Stichting Het Zuid-Hollands Landschap voert in de week van 5 tot en met 9 maartwerkzaamheden uit op Landgoed Huys te Warmont. Met behulp van een hoogwerker en een ervaren aannemer worden alle laanbomen gecontroleerd op dood hout. Ook worden aanliggende bomen gesnoeid om de lanen beter zichtbaar te maken.

Om de vitaliteit van de bomen en daarmee ook de lanen, die zo belangrijk en kenmerkend zijn voor Landgoed Huys te Warmont, te behouden, voeren we onderhoudswerkzaamheden uit. De lanen maken deel uit van het eeuwenoude parkachtige bos. Het Zuid-Hollands Landschap hecht veel belang aan het behoud van de historische structuur op dit bijzondere landgoed.

Tijdens de werkzaamheden is het landgoed minder toegankelijk en worden lanen afgesloten, zodat de aannemer veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Bezoekers zijn in andere delen van Huys te Warmont van harte welkom om te genieten van het landgoed. De werkplanning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het Zuid-Hollands Landschap kan deze werkzaamheden uitvoeren, dankzij een Groene BRIM-subsidie. Deze rijkssubsidie is specifiek voor het in stand houden van groene rijksmonumenten. Dankzij deze subsidie kan Het Zuid-Hollands Landschap het unieke karakter van het landgoed op een duurzame wijze bewaren.

Meer berichten