Logo deteylinger.nl
Het nieuwe hek van wilgentakken aan de Rijnsburgerweg in Voorhout. | Foto: pr.
Het nieuwe hek van wilgentakken aan de Rijnsburgerweg in Voorhout. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Nieuwe omheining voor Overbosch

  Duurzaam & Groen

Voorhout • Het Overbosch is verrijkt met een nieuwe omheining. Dit groene hek van wilgentenen is er gekomen, als onderdeel van de compensatieafspraken tussen de Stichting Vrienden van het Overbosch en de Provincie Zuid-Holland.

In 2011 dreigde bijna een kwart van het Overbosch te verdwijnen voor de komst van de turborotonde op de kruising Leidsevaart – Rijnsburgerweg. Dankzij de inspanningen van de Vrienden van het Overbosch is dat percentage beperkt gebleven tot tweeënhalf procent. Bovendien heeft de Provincie Zuid-Holland tijdens de anderhalf jaar durende onderhandelingen een hele reeks aan compensatiemaatregelen toegezegd.

Twee weken geleden werden al de eerste bomen geplaatst voor het 'Klein Overbosch', een stuk nieuwe bosnatuur dat het verloren gegane stukje Overbosch met een factor van 1,6 compenseert. Het tweede onderdeel van de compensatie is dus deze nieuwe omheining. De Vrienden van het Overbosch wilde heel graag een hek met een natuurlijke uitstraling. Binnenkort worden ook nieuwe bomen geplant in het Overbosch, die door de Provincie Zuid-Holland vergoed worden. Later dit jaar volgen nog meer compensatiemaatregelen.

Meer berichten