Logo deteylinger.nl
Kees van Velzen bespreekt groene initiatieven in Teylingen. | Foto: pr./Lisa de Blok
Kees van Velzen bespreekt groene initiatieven in Teylingen. | Foto: pr./Lisa de Blok (Foto: pr./Lisa de Blok)

'Groen Dichterbij' verbindt groene initiatieven in Teylingen

  Duurzaam & Groen

Warmond • De gemeente organiseerde op woensdag 10 april in het Paviljoen op Koudenhoorn de startbijeenkomst van 'Groen Dichterbij'. Groene initiatiefnemers uit Teylingen waren hierbij uitgenodigd. Enerzijds om ze te bedanken voor hun inzet en anderzijds om ze ook onderling kennis te laten maken met elkaar.

Groen Dichterbij is een platform dat mensen wil stimuleren en ondersteunen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk aan de slag te gaan met het 'vergroenen' van hun leefomgeving. Teylingen kent inmiddels al zo'n 75 van dit soort groene initiatieven. Van groot tot klein; zoals groenstroken en boomspiegels die door inwoners worden opgeleukt. Maar ook de grotere initiatieven als Park Overbosch en Park Rusthoff, de Eendenkooi en Kinderboerderij De Klaprooshof worden beheerd door vrijwilligers. De hoogste tijd dus om ook onderling deze groene initiatiefnemers te verbinden.

Startbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst werden de initiatiefnemers ontvangen met een kopje soep en konden de deelnemers tijdens het eten alvast informeel kennismaken met elkaar. De avond werd geopend door wethouder Kees van Velzen, die vol trots vertelde over enkele bijzondere groene initiatieven in Teylingen. Vervolgens werd een presentatie gegeven door het IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De gemeente organiseerde de bijeenkomst in samenwerking met het IVN. 

Rol van de gemeente

In groepjes werd samen gekeken naar wat goed en minder goed ging bij het opzetten van de initiatieven, waar er behoefte aan is en wat hierin de ideale rol van de gemeente zou zijn. Over het algemeen blijken de initiatiefnemers tevreden over de samenwerking met de gemeente. Met het project Groen Dichterbij hoopt de gemeente Teylingen het groene netwerk onderling te versterken en nog meer initiatiefnemers te kunnen ondersteunen. De volgende bijeenkomst staat gepland in juni.

Ook een idee?

Inwoners met een goed idee of inspiratie om hun eigen buurt te vergroenen kunnen contact opnemen met de gemeente Teylingen, 14 0252, om hun plannen te delen. Zij kunnen zo de nodige ondersteuning krijgen bij de uitvoer van hun eigen groene initiatief en samen goede afspraken maken over het onderhoud en aanverwante zaken.

Meer berichten