Logo deteylinger.nl
De gemeente Oegstgeest is genomineerd met het nieuw ingerichte recreatiegebied de Klinkenbergerplas. | Archieffoto Wil van Elk
De gemeente Oegstgeest is genomineerd met het nieuw ingerichte recreatiegebied de Klinkenbergerplas. | Archieffoto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Klinkenbergerplas in de race voor Gouden Zwaluw

  Duurzaam & Groen

Regio • Sinds 2011 reikt de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) de prijs 'de Gouden Zwaluw' uit aan personen of organisaties die zich ingezet hebben om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen. Dit jaar is gemeente Oegstgeest genomineerd met het nieuw ingerichte recreatiegebied de Klinkenbergerplas.

Wethouder Jos Roeffen: "We willen dat dit gebied meer wordt dan alleen een mooi recreatiegebied, dat ook vele soorten planten en dieren zich hier thuis gaan voelen. We zijn zeer trots op deze nominatie. Een mooi compliment aan de vele omwonenden, recreanten en natuurliefhebbers die meegedacht hebben."

Het project werd door een omwonende, de heer François Peters, bij VNC onder de aandacht gebracht. Recreatiegebied de Klinkenbergerplas biedt de natuur, vooral bij de kleine plas, veel ruimte. De nieuwe oeverzwaluwkast werd dit voorjaar door vrijwilligers gevuld met een mengsel van zand en klei. De eerste zwaluwen zijn inmiddels gespot. Ook het nieuw aangeplante bos bij de kleine plas slaat goed aan en zal ruimte gaan bieden aan allerlei dieren. Bij de keuze voor de beplanting was ook de Helpdesk Bijenlandschap betrokken.

Tijdens de uitreiking op 7 juni wordt in Nijmegen bekend gemaakt welke drie genomineerden de Gouden Zwaluw zullen ontvangen.

Meer berichten