Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Zeven Teylingse supermarkten verkopen fairtrade producten

  Duurzaam & Groen

Teylingen • De werkgroep Teylingen Fairtrade heeft het assortiment fairtrade producten in zeven supermarkten in Teylingen geïnventariseerd. De werkgroep concludeert dat het aantal eerlijke producten is toegenomen ten opzichte van twee jaar geleden.

Fairtrade bananen, filterkoffie en bonenkoffie, thee en chocoladerepen zijn in bijna iedere supermarkt te koop. In vijf van de zeven supermarkten zijn chocolade hagelslag, cashewnoten, Ben en Jerry´s ijs, kruiden, sambal, rijst, kokosmelk, ananas in blik en rietsuiker fairtrade te vinden.

Wijn en bloemen

Naast deze producten zijn ook nog tientallen andere producten uit ontwikkelingslanden Fairtrade te koop: tropisch fruit en groenten, noedels, wijn, chocolademelk, zoet broodbeleg en vruchtensappen. Het aanbod verschilt per supermarkt. Ook snijbloemen zijn Fairtrade te koop en soms T-shirts.

Deelnemers

In totaal onderzocht de werkgroep Teylingen Fairtrade zeven supermarkten: de Albert Heijn in Warmond, Voorhout en Sassenheim, de Aldi Voorhout, Plus Voorhout, Hoogvliet Sassenheim en Vomar Sassenheim. Deze zeven supermarkten voldoen ook allemaal aan de voorwaarden voor deelnemer Fairtrade gemeente. Recent is ook supermarkt Dirk in Sassenheim deelnemer geworden.
 

Meer berichten