Logo deteylinger.nl
Wethouder Rob ten Boden, raadslid Gerben Dijkstra en raadslid Fons Welters op het dak van de gemeentewerf in Voorhout. | Foto: pr.
Wethouder Rob ten Boden, raadslid Gerben Dijkstra en raadslid Fons Welters op het dak van de gemeentewerf in Voorhout. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Zonnepanelen op lokale overheidsgebouwen

  Duurzaam & Groen

Teylingen • De gemeente Teylingen gaat in de komende periode in totaal 860 zonnepanelen plaatsen op gemeentegebouwen. De panelen zijn verdeeld over de gemeentewerf in Voorhout (150 stuks), Het Trefpunt in Warmond (150), Gemeentekantoor in Sassenheim (365) en het Bestuurscentrum in Voorhout (195).

De gemeente wil in 2030 volledig duurzaam functioneren. Naast de voorbeeldrol, wil ze ook bedrijven en inwoners stimuleren het voorbeeld te volgen. Inmiddels heeft de gemeente op enkele gebouwen in Teylingen al zonnepanelen liggen, maar er is ruimte voor meer. De gemeente heeft voor de vier gebouwen een zogeheten SDE+ subsidie gekregen. Hiermee kan Teylingen rendabel investeren in energieopwekking. Ook binnen de regio staat het agenda, het Energie Akkoord Holland Rijnland.

Doorverkoop

De 860 panelen zorgen voor ongeveer tien procent van het energiegebruik van al het werk van de gemeentelijke organisatie. Het gaat dan om stroom in de gebouwen, lantaarnpalen en pompgemalen. Een deel van de opgewekte stroom op de gebouwen wordt doorverkocht aan de energieleverancier.

Meer berichten