Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Nederlandse ambassadeur over klimaatverandering

  Duurzaam & Groen

Regio • Martijn Smit, een Nederlandse ambassadeur voor klimaat activist Al Gore, houdt op vrijdag 8 februari een lezing bij de Volksuniversiteit Lisse (Vuursteeglaan 9).

Hoe zit het nou echt met ons klimaat? Wat gebeurt er al om het ten goede te keren? En: Wat kan ik er zelf aan doen? Met deze vragen ging Martijn Smit uit Heiloo naar een bijeenkomst, georganiseerd door Al Gore, over dit thema. Zijn conclusies zijn onverwacht optimistisch. "Onze kinderen gaan de wereld van ons erven, wij moeten zorgen dat die duurzaam is en blijft bestaan. Het milieu is een breed en complex onderwerp. Al Gore focust vooral op de klimaatverandering, Ik vind dat we als mensheid onze eigen rol moeten veranderen: van ongelimiteerde verbruiker naar hoeder"

Smit volgde Al Gore, vice president van de VS tussen 1993 en 2001 onder Bill Clinton al van vanwege zijn documentaire "An Inconvenient Truth, uit 2006 over de klimaatverandering. Smit vertelt zijn verhaal en heeft een lijst opgesteld met praktische dingen die ieder kan doen om mee te helpen aan een beter klimaat.

De lezing begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Inschrijven kan via www.volksuniversiteit-lisse.nl. Op de avond zelf kunnen bezoekers zich aanmelden bij de balie en contant betalen.

Meer berichten