Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Hondenvrienden helpen Gastenhuis

  Duurzaam & Groen

Warmond • Terwijl in Het Gastenhuis een race tegen de klok plaatsvond om alles op orde te hebben voor het open huis van zondag 17 februari, stroopten enkele grote en kleine vrijwilligers van Stichting Platform Hondenvrienden (SPH) dit weekend buiten de mouwen op.

Op en rond het terrein werden vuilniszakken en containers gevuld met stukken glas, plastic, blik en andere rommel. Dit was allemaal blijven liggen na de ingrijpende verbouwing van het pand.


Beheerder Petra Luttekes toonde zich aangenaam verrast door het initiatief van SPH. "We werden gebeld en konden de hulp goed gebruiken." SPH heeft zaterdag en zondag op meer plekken in Warmond zwerfvuil opgeruimd. "We vonden Het Gastenhuis extra leuk om te doen, omdat hier bezoekers met honden welkom zijn", zei hondenvriend Esther Moonen (op de foto links) na afloop.

Column

Stichting Platform Hondenvrienden verzorgt vanaf deze week één keer in de maand een groene column in De Teylinger. Zij schrijven over wat ze tegen komen en hun acties voor een groener, socialer, schoner en veiliger Teylingen. In De Teylinger van woensdag 20 februari leest u de eerste bijdrage.

Twee weken geleden konden lezers al in de column kennis maken met Voorhout Schoon. Initiatiefnemers Hans en Sylvia Hoogduin schrijven ook iedere maand in deze krant over hun opruimrondes. Met andere vrijwilligers waren ook zij dit weekend in touw.

Ook meeschrijven?

Heeft u ook een groen vrijwilligers- initiatief in Teylingen? En wilt u daar maandelijks over schrijven in De Teylinger? Stuur dan een e-mail met motivatie naar redactie@deteylinger.nl. De redactie neemt vervolgens contact op om uw voorstel te bespreken.

Meer berichten