Logo deteylinger.nl

Niet veel puf in oplaadpaal Gemeentehaven

  Duurzaam & Groen
In Katwijk staan inmiddels meer dan 30 laadpalen voor elektrische auto's
In Katwijk staan inmiddels meer dan 30 laadpalen voor elektrische auto's (Foto: RD)

WARMOND • De enige openbare oplaadpaal in Warmond voor elektrische voertuigen op de Gemeentehaven blijkt nog steeds kapot te zijn. Het bracht raadslid Joost van Doesburg (PvdA) in een staat van ontstemming, omdat hij twee jaar geleden al hierover vragen aan B&W heeft gesteld.

Door Nico Kuyt

Het was voor Van Doesburg, naar eigen zeggen, ´een grote verrassing´ dat de laadpaal de Gemeentehaven nog werkloos ontsiert. "Ik vind het wel zo verrassend, omdat ik twee jaar geleden reeds de toezegging van het vorige B&W ontving dat deze gerepareerd of vervangen zou worden", verklaart de PvdA-er. Hij wil weten hoelang de paal al buiten werking is en wat B&W gaat doen om deze zo snel mogelijk weer werkend te krijgen. Overigens heeft de Teylinger in juli vorig jaar over de paal bericht gegeven. Deze is door de gemeente geplaatst tijdens de herinrichting van het gebied. Alle andere laadpalen in de gemeente zijn geplaatst door een commerciële exploitant.

Het nadeel van een eigen gemeentelijke paal is dat Teylingen ook zelf verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud ervan, waar de gemeente weinig kennis en ervaring mee heeft. B&W dacht destijds de paal te laten vervangen door eentje van dat bedrijf.

Meer berichten