Logo deteylinger.nl
In 2018 hebben buurtbewoners en onderzoekers de vegetatiekwaliteit van 246 oevers in kaart gebracht. | Foto: archief
In 2018 hebben buurtbewoners en onderzoekers de vegetatiekwaliteit van 246 oevers in kaart gebracht. | Foto: archief (Foto: )

Vrijwilligers gezocht voor oeverplantenonderzoek

  Duurzaam & Groen

Warmond • Welke planten groeien langs de sloten in de Leidse regio? Wat zegt dit over de vegetatiekwaliteit? Voor het tweede jaar op rij zoeken Naturalis en het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden hulp om deze vragen te beantwoorden. Op zaterdag 30 juni doet het NOCK van 14.00 tot 16.00 uur onderzoek. Zij kunnen daar veel hulp bij gebruiken.

Door natuurvriendelijk beheer proberen de gemeente Leiden en omliggende gemeenten de biodiversiteit van de oevers te verbeteren. Hiervoor is het belangrijk om in kaart te brengen met welke oevers het goed gaat en welke oevers van een beter beheer zouden kunnen profiteren.

Op zondagmiddag 30 juni kunnen vrijwilligers van 14.00 uur tot 16.00 uur aan de slag op Koudenhoorn. De start is in het Natuur Ontdekking Centrum met een korte inleiding en het doornemen van de methode. Daarna gaan ze naar een slootkant om gezamenlijk een eerste oefening in het herkennen van bepaalde plantensoorten te doen. Vervolgens begint het echte werk en gaan de groepjes een aantal slootkanten op Koudenhoorn inventariseren. De activiteiten worden begeleid door ervaren onderzoekers van Naturalis en/of de Universiteit.

Aanmelden voor de workshop op Koudenhoorn kan via info@koudenhoornontdekken.nl. Voor het bijwonen van andere workshops, of bij vragen, mail naar oeverplanten@gmail.com. Voor meer informatie, kijk op www.mijnoeverplanten.nl.

Meer berichten