Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

De Tulperij opent in augustus Dahlia showtuinen

  Duurzaam & Groen

Voorhout • Eind augustus is de perfecte periode om van dahlia's te genieten en er meer over te weten te komen. Bij De Tulperij (Oude Herenweg 16B) zijn vanaf 1 augustus de Dahlia showtuinen open voor publiek.

De Tulperij in Voorhout is een bloembollen bedrijf dat hun deuren open zet voor consumenten. In augustus is er, in samenwerking met bemiddelingsbureau CNB, een showtuin met zeshonderd soorten dahlia's te bewonderen. Er worden rondleidingen gegeven waarin informatie over de groei en bloei van de Dahlia wordt verteld. De dahlia-showtuin is open van 1 augustus tot en met 12 oktober. Ook zijn er verschillende workshops en een lezing gepland.

Keukenhof Dahlia Dagen

Tijdens de Keukenhof Dahlia Dagen (21-25 augustus) is de praalwagen 'Rise of the Phoenix' te bewonderen bij Kasteel Keukenhof. Deze spectaculaire wagen was in april onderdeel van Het Bloemencorso van de Bollenstreek, en is opnieuw gestoken met dahlia's. Op 25 augustus worden bij het kasteel diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk op www.kasteelkeukenhof.nl voor het programma.

Ook VVV Lisse doet mee met de Dahlia-maanden. Vanaf het kantoor is een speciale Dahlia mozaïeken fietsroute uitgezet.

Meer berichten