Ontdek de natuur in en rondom je tuin met de NatuurBingo.
Ontdek de natuur in en rondom je tuin met de NatuurBingo. Foto: Gerke van der Hoef

Boswachters maken NatuurBingo voor natuur rondom je huis

Duurzaam & Groen Regio

Regio • Om de natuur te ontdekken hoef je niet per se naar een natuurgebied. Ook rond je huis is natuur. Om dat te ontdekken hebben de boswachters van Natuurmonumenten een NatuurBingo voor kinderen gemaakt.

Biodiversiteit. Het is een moeilijk woord, maar betekent eigenlijk dat de natuur, dus planten, dieren, insecten en bomen, in evenwicht met elkaar leven en dat er daarbij voldoende variatie aan dieren, planten en bomen is. Alles hangt met elkaar samen. Als er geen bomen zijn, zijn er geen nestjes voor de vogels. Als er geen bloemen zijn, dan zijn er geen insecten.|
Jij kunt helpen om die samenhang sterker te maken. Hoe groener je tuin, hoe beter dat is voor de natuur! Met de natuurbingo ga je alvast ontdekken wat er nu al leeft en wat er nog mist.

(Her)ontdek je tuin, balkon of buurt
Op dit moment is het nodig dat wij zoveel als mogelijk thuis blijven. De ideale gelegenheid om je eigen tuin, balkon of buurt onder de loep te nemen. Is jouw leefomgeving ook voor dieren, planten en bomen een goede leefomgeving? Om je hier een handje bij te helpen hebben de boswachters van Natuurmonumenten een NatuurBingo gemaakt. Als je alle planten en dieren vindt, dan ben je al goed op weg naar een biodiverse omgeving!
De NatuurBingo-kaart kan je terugvinden op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop-natuurbingo.

Hoe groen is jouw tuin?
Natuurmonumenten wil graag weten hoe groen de Nederlandse tuinen zijn. Zij heeft daarvoor een Nationaal Tuinonderzoek voor kinderen en volwassenen online staan. Als je meedoet kun je een echte tuinmake-over winnen! Het kost maar 5 minuten van je tijd en je krijgt meteen wat tips om je tuin nog natuurvriendelijker te maken. Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

Uit de krant