: Irma Crooijmans (wijkregisseur), Marco Dobbe (toezichthouder), Hans Helmus (initiatiefnemer), Dick Duivenvoorde (uitvoering), Loes Massaro (wijkregisseur). | Foto: pr./Sven van der Vlugt
: Irma Crooijmans (wijkregisseur), Marco Dobbe (toezichthouder), Hans Helmus (initiatiefnemer), Dick Duivenvoorde (uitvoering), Loes Massaro (wijkregisseur). | Foto: pr./Sven van der Vlugt Foto: pr./Sven van der Vlugt

Speciale tegels bij stukjes adoptiegroen

Duurzaam & Groen Teylingen

Teylingen • In Teylingen wordt op ruim 60 plekken het groen in de openbare ruimte door inwoners onderhouden. Samen met de gemeente steken zij de handen uit de mouwen voor het eigen woongenot.

Van bloemenveldje vol biodiversiteit tot mooie hortensia’s en groene gazons, veel is mogelijk. Inwoners geven hun wensen door en samen met de experts van de buitendienst wordt het plan uitgewerkt en gaan ze zelf aan de slag. Planten, bijhouden, overleggen met de buren en de gemeente en genieten maar. Naast een mooie groene, of roze, woonomgeving wordt het woongenot bevorderd en krijgt de sociale omgang met elkaar in de staat een positieve boost. 

Om deze plekken kenbaar te maken bij inwoners leggen we een herkenbare tegel bij het stuk gemeente groen. Daarnaast weten ook de collega’s dat ze hier nagenoeg geen onderhoud hoeven te plegen. Een win-win situatie voor iedereen. Ook de groene handen uit de mouwen steken? Op de site van de gemeente www.teylingen.nl vindt u bij het zoekwoord adoptiegroen alle informatie hier over. 

Uit de krant