Logo deteylinger.nl
Voor de paardenwei waar in 2021 het nieuwe Elsgeesterhof  verschijnt. Van links naar rechts: Ingrid Verdegaal, Jacqeline Bader en het echtpaar Marion en Patrick Weijers | Tekst en foto: Piet de Boer
Voor de paardenwei waar in 2021 het nieuwe Elsgeesterhof verschijnt. Van links naar rechts: Ingrid Verdegaal, Jacqeline Bader en het echtpaar Marion en Patrick Weijers | Tekst en foto: Piet de Boer (Foto: Piet de Boer)
Voorhout

Nieuwe plek gevonden voor groente- en bloementuin Elsgeesterhof

  Duurzaam & Groen

Voorhout • Ingrid Verdegaal en haar compagnon Jacqeline Bader beginnen volgend jaar een nieuw Elsgeesterhof aan de ´s Gravendamseweg, op de grens van Voorhout en Noordwijkerhout. Op het volkstuincomplex in Voorhout was geen plek meer. Ingrid is verantwoordelijk voor de Zelfoogsttuin met groente en fruit, Jacqueline beheert de Pluktuin met bloemen. De eerste zaden gaan in februari 2021 de grond in. Het huurcontract tekende ze vrijdag 14 september.

De zelfoogsttuin is nu nog gevestigd op het complex van Volkstuinvereniging Elsgeest. Daar kan Verdegaal echter niet meer uitbreiden. Ook is er inmiddels een wachtlijst voor een gewone volkstuin. In de zoektocht naar een groter stuk kwam ze uit aan de 's Gravendamseweg. Daar kunnen in de toekomst in totaal 200 aandeelhouders meehelpen in de gemeenschappelijke tuin. 

Lees het hele interview in De Teylinger van woensdag 16 september.

Meer berichten