Logo deteylinger.nl
<p>Krieno Bolt schenkt de cheque aan Helene van het Hof. Niet op de foto: Hennes Claassen, co&ouml;rdinator van het schooltuinteam.</p>

Krieno Bolt schenkt de cheque aan Helene van het Hof. Niet op de foto: Hennes Claassen, coördinator van het schooltuinteam.

(Foto: pr./Henk Maat)
Sassenheim

Kringloop Op Dreef schenkt 500 euro aan schooltuinen

  Duurzaam & Groen

Sassenheim •  Krieno Bolt, voorzitter van Kringloopwinkel Op Dreef, heeft op woensdag 28 oktober op gepaste afstand een cheque van 500 euro overhandigd aan Helene van het Hof, lid van het schooltuinteam van ‘Schooltuinen Park Rusthoff’.

Het schooltuinteam van Park Rusthoff was, volgens Hennes Claassen, coördinator van het schooltuinteam, blij verrast dat Kringloopwinkel Op Dreef de schooltuin had uitgekozen voor een donatie. Hoewel beide organisaties met goede en duurzame projecten bezig zijn, verschillen ze sterk van elkaar. De overeenkomst? Ze delen de kringloopgedachte. Ook in de schooltuin draait het om de kringloop. Van zaden tot bloemen en vruchten en weer terug. Van blad en tuinafval via de composthoop weer voeding voor de planten. Dat alles in de kringloop van de seizoenen. Onderwerpen die de schooltuinkinderen jaarlijks meekrijgen.

Nieuwe pomp

Het schooltuinproject krijgt door de klimaatverandering te maken met een droge voorjaarsperiode. Beregening is nu jaarlijks nodig. Met zeer beperkte middelen en een oude pomp van een van de vrijwilligers werd dat tot nu toe opgelost. Met de gift van Kringloopwinkel Op Dreef kan nu een pomp met toebehoren worden gekocht, waarmee water uit de naastgelegen parksloot naar behoefte voor de beregening kan zorgen. 

Met een regelmatig regenbuitje is er opbrengst en dat maakt de schooltuin nu juist zo leuk. Oogsten van wat je zelf gezaaid of geplant hebt. Met liefde en zorg zelf opgekweekt smaakt altijd lekker. Door de kinderen al vroeg mee te nemen in de noodzakelijke gedachte van de kringloopwereld bouw je samen aan een duurzame toekomst.

Ook lokaal steunen

loopwinkel Op Dreef brengt normaal geld bijeen voor het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen die wonen in landen in Oost-Europa. Met deze gift wil Kringloopwinkel Op Dreef laten zien dat ook een plaatselijke schooltuin niet wordt vergeten. 

Meer berichten