Logo deteylinger.nl
<p>Wethouder Marlies Volten levert in de Wereldwinkel een oude spijkerbroek in.&nbsp;</p>

Wethouder Marlies Volten levert in de Wereldwinkel een oude spijkerbroek in. 

(Foto: pr.)
Teylingen

Wethouders doen mee met actie duurzame spijkerbroek

  Duurzaam & Groen

Teylingen • Wethouders Heleen Hooij en Marlies Volten zijn enthousiast over de actie ‘Win een duurzame spijkerbroek’ van de werkgroep Teyingen Fairtrade. Zij leverden samen drie oude spijkerbroeken in ter ondersteuning van de actie.


Dit jaar is het thema ‘Kleding’ tijdens de landelijke Fairtrade week (24 oktober tot 1 november) . Met de medewerking van vijf kledingwinkels: Melman, Ter Stal, Van Uffelen en Zeeman in Sassenheim en Dames van Dijk in Voorhout organiseerde de werkgroep Teylingen Fairtrade daarom een actie. Lever voor 15 november een oude spijkerbroek in bij één van die kledingwinkels en maak kans op een duurzame spijkerbroek. Het doel van de actie is aandacht voor duurzame kleding.‘Er kan nog veel verbeterd worden’

Beide wethouders zijn zeer enthousiast over deze actie. “Bij spijkerbroeken kan nog heel veel verbeterd worden op het gebied van duurzaamheid: bijvoorbeeld leefbaar loon voor de naaisters, meer hergebruik en niet in de afvalbak. Dit is een leuke actie om het kopen van duurzamer kleding te stimuleren”. Samen leverden Hooij en Volten drie oude spijkerbroeken in bij Wereldwinkel Sassenheim. Het was een beetje lastig te kiezen bij welke actiekledingwinkel zij zouden inleveren, daarom bij wereldwinkel Sassenheim. Het was tenslotte ook nog Fairtrade week.Inleveren kan tot 15 november
Voorzie de oude spijkerbroek die je inlevert van je naam en telefoonnummer en, wanneer je jonger bent dan 18, ook je leeftijd. De winkelier geeft je een flyer met informatie mee.
Na 15 november zal een bekende Teylinger twee broeken uit de ingeleverde stapel trekken. De twee winnaars (waarvan één jonger dan 18) mogen op kosten van Teylingen Fairtrade een nieuwe spijkerbroek kopen, je mag zelf bepalen waar. Maar natuurlijk wel een duurzame. Veel informatie over duurzame kleding staat op projectcece.nl en bij Milieu Centraal, zie keurmerken/overzicht/kleding.


Meer informatie over de actie en duurzame kleding is te vinden op teylingenfairtrade.nl.


Ook wethouder Heleen Hooij levert twee oude spijkerbroeken in. | Foto: pr.

Meer berichten