Logo deteylinger.nl
In Lisse wordt een automobilist blij gemaakt met opgepompte banden.
In Lisse wordt een automobilist blij gemaakt met opgepompte banden. (Foto: pr.)
Teylingen

Met de actie ‘Band op Spanning’ weer zuinig de weg op

  Duurzaam & Groen

Sassenheim • Het actieteam van ‘Band op Spanning’ heeft de afgelopen periode in Lisse, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout automobilisten voorzien van de juiste bandenspanning. Autobanden verliezen altijd langzaam een beetje lucht, zo’n 2 tot 3 procent per maand. Banden die niet goed op spanning zijn, zorgen voor een hoger brandstofverbruik, meer uitstoot, een snellere slijtage van de banden en zijn bovendien ook nog eens minder veilig op de weg. 

Tijd voor actie dus, want veel bestuurders weten niet dat ze hiermee flink kunnen besparen. Goed voor het milieu én je portemonnee. Tijdens de vier actiedagen in de verschillende dorpen, kon men ter plekke de banden laten controleren en waar nodig bij laten pompen. Het team van Band op Spanning maakt daarna direct inzichtelijk hoeveel je het komende kwartaal bespaart met dat beetje extra lucht. 

Resultaten

In de gemeente Lisse, Teylingen en Noordwijk werden in totaal zo’n 350 auto’s gecontroleerd. Slechts bij 1 op de 10 auto’s was de bandenspanning op orde en bij 28 bleek er zelfs sprake van een lekke band. De overige 90 procent is ter plekke opgepompt. Hiermee besparen ze de komende drie maanden gezamenlijk 8000 euro aan brandstof en 7000 kg CO2-uitstoot. De gemiddelde besparing per bestuurder komt neer op zo’n 20 euro per kwartaal. De Groene Uitdaging doet er nog een schepje bovenop; voor iedere auto die aan de actie heeft meegedaan wordt 1 euro gedoneerd voor het aanplanten van bomen. 

Kijk voor meer informatie en tips over het pompen en de juiste spanning op www.degroeneuitdaging.nl/bandenspanning.. 

Meer berichten