Logo deteylinger.nl
Wethouder Heleen Hooij feliciteert Lisa de Blok van de Jojo.
Wethouder Heleen Hooij feliciteert Lisa de Blok van de Jojo. (Foto: pr./Sven van der Vlugt)
Sassenheim

Felicitaties voor De JoJo

  Duurzaam & Groen

Sassenheim • Wethouder Heleen Hooij heeft vrijdag 4 december een werkbezoek gebracht aan De JoJo in Sassenheim: een ontmoetingscentrum, werkplaats, atelier en onderkomen van Repair Cafe. Zij bracht namens het gemeentebestuur van Teylingen de felicitaties over voor het winnen van de prijs van 50.000 euro van Rijkswaterstaat voor het opzetten van de Circulaire Ambachten Hub in Teylingen. “Wat een prachtig stimulans voor dit mooie initiatief om Teylingen nog duurzamer te maken de komende jaren”, aldus de wethouder met de portefeuille Duurzaamheid.

Bijgestaan door Meermaker Teylingen heeft Lisa de Blok van De JoJo de prijsvraag gewonnen. De gemeente Teylingen is een van de co-financiers en heeft de aanvraag namens De JoJo ingediend. De gemeente wil de komende jaren meer aandacht gaan geven aan circulair grondstoffengebruik.

Verspilling tegengaan

Naast klimaatverandering is het voorkomen van verspilling van grondstoffen ook een belangrijk toekomstthema. Daarom lag samenwerking met De JoJo voor de hand. Wethouder Hooij: ”Betrokkenheid van inwoners bij de voorgenomen ontwikkeling van de Circulaire Ambachten Hub is echt onmisbaar. De JoJo en Lisa de Blok laten prachtig zien waar de inzet van inwoners toe kan leiden.”

Hergebruik

De prijsvraag is uitgeschreven door Rijkswaterstaat zodat gemeenten aan de gang kunnen met het opzetten van Circulaire Ambachtscentra. Het is een icoonproject van het uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2019 – 2023 van de Nederlandse overheid. Het gaat om plekken waar hoogwaardig hergebruik en levensduurverlenging van materialen en producten op een slimme manier worden ingezet om zo voor minder afval te zorgen en meer bewustzijn te creëren 

Meer berichten