Logo deteylinger.nl
<p>Tiny Oostdam en Wim van Vliet (Rabobank) overhandigen de cheque aan Jan Westerbeek en de vrijwilligers. | Foto: pr.</p>

Tiny Oostdam en Wim van Vliet (Rabobank) overhandigen de cheque aan Jan Westerbeek en de vrijwilligers. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

Cheque voor Stichting Boerhaavetuin

  Duurzaam & Groen

Voorhout • De Boerhaavetuin heeft maandag 1 maart een cheque van 2.500 euro ontvangen van het Rabobank Bollenstreek coöperatiefonds. “Dat komt goed van pas”, aldus Jan Westerbeek van de Stichting Het Boerhaavehuis. “Twee jaar geleden hebben we geconstateerd dat ook de Boerhaavetuin heel veel last had van de buxusmot. Vorig jaar werd duidelijk dat wij de buxushagen zouden moeten vervangen.”

Grote delen van de buxushagen zijn onherstelbaar kaal gegeten door de rups van de buxusmot. Alle buxushagen worden vervangen door lage taxus- en beukenhagen. “Dat is een niet begrote kostenpost van 20.000 euro”, vervolgt Westerbeek. “Wij zijn de Rabobank dan ook dankbaar voor deze cheque.” Op maandag 8 maart krijgt de stichting nog een cheque uitgereikt, dit keer van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen.

Elke dag toegankelijk

De jaarlijkse bijdrage van de ‘Vrienden van de Boerhaavetuin’’ staat ook in het teken van de vervanging van de buxus. Sommige vrienden zijn extra gul en verdubbelen hun jaarlijkse bijdrage. De Stichting Het Boerhaavehuis gaat ook enkele acties in Voorhout organiseren om zoveel mogelijk bewoners van Voorhout ‘Vriend van de Boerhaavetuin’ te maken.

Jan Westerbeek: “De Boerhaavetuin is het waard! U kunt het zelf komen bekijken. De tuin is elke dag vrij toegankelijk. De tuin wordt dit jaar extra fraai, omdat er naast de nieuwe aanplant van de hagen, ook een wildebloemenstrook langs de gehele tuin wordt gecreëerd. Speciaal voor bijen en andere insecten.”

Meer berichten